Antioksidanten reservatrol bekjemper prostatakreft viser forskning

En rekke studier har vist at reservatrol, som er en antioksidant som finnes i skallet på røde druer og i rødvin, i peanøtter, mulbær og kakao har mange gunstige virkninger. Blant annet at det kan virke forhindrende i henhold hjerte-karlidelser og slag. Nå er det også gjort forskning som har funnet at reservatrol bedrer sjansene for å bli frisk av prostatakreft!

Michael Nicholl ved Universitetet i Missouri og kolleger fant at reservatrol gjør prostatakreftceller mer mottagelige for strålebehandling og bedrer derved sjansene for fullstendig helbredelse for alle typer av prostatakreft. Forskerne fant at innføring av reservatrol i prostatakreftceller i betydelig grad økte aktiviteten til både perforin og granzym, som er proteiner som har vist seg å drepe kreftceller. Etter strålebehandling døde opp til 97 % av kreftcellene, som er mye mer enn ved kun strålebehandling.

Det er også gjort vitenskapelige studier på bier som konkluderte med at reservatrol forlenget livet deres! Bier matet med resveratrol levde 33–38 prosent lenger enn bier som ikke fikk stoffet.

Rødvin med måte er fint, men det finnes gode kilder til reservatrol – uten alkohol som er skadelig i mengder over tid som kjent. Peanøtter, råkakao og mulbær er også gode kilder. Vi anbefaler alltid å spise mest mulig bredspektret og dette gjelder også antioksidanter. Vi har laget en blanding med de sterkeste antioksidantene i matform i naturen som vi kaller Supernature Antioxidant Extreme. Som våre andre produkter tas dette opp lettere i kroppen, nettopp fordi det er mat – og ikke tilskudd. Antioksidanter er utrolig viktig for oss i disse influensatider også – da de styrker immunforsvaret vårt.

 

 

Kilder:

http://www.forskning.no/artikler/2012/oktober/336291

Artikkelen forfattet av Y Fang, EJ Herrick og MB Nicholl med tittelen “A possible role for perforin and granzyme B in reservatrolenhanced radiosensitivity of prostate cancer ble publisert i juli-august nummeret av Journal of Andrology and Cancer Science, se:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22096086

En pressemelding om denne forskningen datert 2012-11-09 fra University of Missouri-Columbia finnes på:

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-11/uom-cig110912.php

Legg igjen en kommentar