Er du klar for bikinisesongen?

Sommeren begynner å nærme seg og det er kanskje på tide å ta noen siste grep for å komme i bikiniformen? Om du kjenner at du har litt å gå på for å oppnå din beste form deler vår egen Fitness-eksper, Nina Furseth her sine beste tips for sommerformen. Nina er verdensmester i Bodyfitness, supermatekspert og personlig trener. Nina er opptatt av at Fitness-begrepet skal handle om sunnhet, velvære og harmoni i både kropp og sjel, og mener at en riktig balansegang mellom trening (både mentalt og fysisk), og et optimalt kosthold er nøkkelen til å oppnå dette. Nina tilbyr også gratis 20 min. produktveiledning i Supernaturebutikken. Ring oss gjerne på tlf 21 09 70 70 for å sette opp time til veiledning :-)

Ninas best tips for sommerformen

1# – Styrketrening!
Tren med vekter, minst 3 ganger i uka. Og ikke vær redd for å ta i litt, du får ikke store muskler sånn plutselig.. tvert imot – du får en strammere og flott fysikk, siden det er muskelmassen som er med på stramme opp figuren. Dessuten får du en høyere fettforbrenning totalt sett, selv når du er i ro.

2# – Cardio – Ingen vei utenom
Dette er den mest effektive tingen for å forbrenne mest mulig fett. Raske gåturer, jogge, løpe, sykle, korte intervall-økter eller lengre økter med moderat tempo. Finn DIN variant som du trives med og dermed faktisk gjennomfører med glede. Tenk på hva du ønsker å oppnå med det – og gled deg over at dette er noe som gir DEG de resultatene du ønsker!

3# - Spis supermat, masse grønnsaker, nok proteiner og sunt fett !
Supermat er alfa og omega. Gress og alger bidrar positivt når man ønsker å komme i god form! Frem med shakeren! Supermat tilfører næringsstoffer som vanlig mat og grønt ikke er i nærheten i å måle seg med.

Grønnsaker! Spis så mye du vil, av alle varianter. Dette er karbohydratkilden, er fiberrikt og metter godt, i tillegg til å inneholde vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Proteiner holder deg mett lengre, gir stabilt energinivå, og det er bevist at høyere proteininntak kan gi lavere fettprosent. Samtidig bevarer du muskelmassen. Muskler er bygget opp av proteiner, og det er muskelmassen som får kroppen til å se strammere ut.

Essensielle fettsyrer er viktig, da de medvirker til mange viktige funksjoner i kroppen din. Det er også påvist at omega-3 kan hjelpe å underbygge både fettforbrenning og muskelvekst. Derfor er det viktig å få i seg en god omega-3 olje, samt spise matvarer som inneholder sunt fett, eksempelvis avokado, nøtter, frø, oliven og fet fisk.

4# – Drikk mye RENT vann!
Dette vet alle, men er dere flinke til også å GJØRE det? Vann er viktig for en optimal forbrenning, og energiomsetning. Det er essensielt for ALLE prosesser i kroppen!

Dessverre er vannet vi får fra springen langt fra optimalt, så dersom du er interessert i å gi kroppen det beste anbefaler jeg at du tilsetter Pure Planet Ionic Elements og Supernature Oxygen Surpreme.

5# – Periodisk faste – enkelt og effektivt.. en light-versjon
Kort fortalt så anbefaler jeg her å la det gå lengre tid (12-14 timer) fra siste måltidet om kvelden – til første måltid neste dag. I denne perioden så vil kroppen måtte bruke av de oppsparte energi-reservene, nærmere bestemt fettlagrene. Dette er meget effektivt!

Videre, så er færre store måltider å foretrekke, fremfor mindre små. Nyere forskning peker stadig på at dette er mye mer gunstig når målet er en endring i kroppssammensetning og redusert fettprosent. Måltidene bør bestå av mye proteiner, en del sunt fett og masse grønnsaker (som er karbohydratkilden!)

Prøv, og du skal se at resultatene ikke lar vente på seg!

5# – ”Sultekur” er IKKE veien å gå..
Spis NOK mat! Ikke kutt drastisk ned på matinntaket, da skrur du bare ned forbrenningen, og kroppen ”sparer” desperat på fettet, i stedet for å forbrenne det! Få hjelp av noen med erfaring til å sette opp en kostholdsplan. Avtal gjerne tid til produktveiledning med meg på tlf 21 09 70 70 :-)

Ha også en dag i uka der du unner deg noe godt. Men; ikke noe fråtsing med ubegrenset matinntak.. da saboterer du hele opplegget.

6# – Relax…
Unngå stress, og sørg for å få nok søvn. Det gir deg en bedre fettforbrenning. Stress og lite søvn gir forhøyede kortisolnivåer i kroppen, som både senker fettforbrenningen og bryter ned muskelvev.

Legg igjen en kommentar