ACTIVATED BARLEY OG BLODSUKKER

Supernature Activated Barley™ (aktivert bygg) er laget etter en 2000 år gammel oppskrift fra den greske og romerske antikke kulturen. Det sies at soldatene brukte denne type mat for å mestre lange marsjer. Activated Barley er i dag mye brukt i forbindelse med mellommåltid, eller før trening, siden det er kjent for å gi langvarig energi.  Forskning har vist positive effekter ved betaglukanens deltakelse i regulering av insulinfølsomheten. Bygg inneholder mer betaglukan enn noen annen kornsort.

Nedsatt insulinfølsomhet er i dag utbredt i befolkningen, og en antar at opp i mot 80% av de som er overvektige har det som omtales som insulinresistens. Betaglukaner kan motvirke dette. Fibre fra betaglukaner danner en gelé, som binder til seg vann, og på denne måten forsinker opptaket av karbohydrater fra tarmen.  Dette gjør at blodsukkeret ikke stiger så fort, og at man ikke trenger en kraftig insulinrespons for å holde stabilt blodsukker.

Insulin stimulerer fettlagring i kroppen og hemmer fettforbrenning. Høye insulinnivåer kan blant annet også stimulere til produksjon av kolesterol, gi økt blodtrykk, økt produksjon av urinsyre, og har en rekke andre helsenedsettende egenskaper.

Med insulinresistens menes det at insulinet «virker dårligere», kroppens celler har blitt «motstandsdyktige» mot insulinvirkningen.  Dette resulterer i at kroppen stadig må øke produksjonen og doseringen av insulin. De stadig høyere dosene som spres i kroppen gjør at cellenes respons reduseres ytterligere. Altså en ond sirkel. Insulinresistens er blant de viktigste forløpere for utvikling diabetes type 2 på sikt .

Forskning har bekreftet de gunstige effektene på blodsukkeret av betaglucan fra bygg og hevder at dosering av betaglukan i form av mat både gir god metthetsfølelse og deltar i regulering av glukosenivået i blodet hos pasienter med diabetes 2.

 

Her får du en oppskrift med Activated Barley. Denne passer ypperlig før trening, eller som mellommåltid:

Green Light

2 dl eplejuice

1 dl vann

1 ts  Supernature Spirulina

2 ss Aktivated Barley

1 ss Supernature Lecithin

1 ss Supernature erteprotein

2 ss Aman Prana Extra Virgin filtrert kokosolje

1 dl frosne grønne erter

1 ts kanel

1/2 eple

1/2 banan

Oppskriften er hentet fra boken «Supersmothies på 1-2-3″

 

Kilder:

1. Mohiuddin, Safia Fatima. An Inside View of Barley Beta Glucan. www.Diabeteshealt.com. [Internett] 2 Feb 2012. [Sitert: 08 01 2013.] http://www.diabeteshealth.com/read/2012/02/05/7439/an-inside-view-of-barley-beta-glucan–/.

Casiraghi, M C, Garsetti, M og Brighenti, F. Post-prandial responses to cereal products enriched with barley beta-glucan. Human Nutrition Unit, Department of Food Science & Microbiology. s.l. : Journal of the American College of Nutrition, 2006. ss. 313-320, Journal.

Legg igjen en kommentar