De beste olivenoljene smaker mest

De fleste er klar over at olivenolje er sunt både for hjertet og kolesterolet. Det er bred enighet om at det er fettsyrenes sammensetning i oljen, i tillegg til de mange antioksidantene, som gjør at olivenoljen er å foretrekke fremfor mange andre oljer. Spesielt polyfenoler og E-vitaminer er kjente antioksidanter i olivenoljen.

Det mange ikke er klar over er at den også inneholder karotenoider som de kjente antioksidantene lutein og astaxantin. En undersøkelse fra Australia viser at dess sterkere farge på olivenoljen, dess mer karotenoider inneholder den.  Dette kan man se i vår Amanprana Extra Virgin kokos + olivenolje, hvor en kan finne disse karotenoidene som gulrøde partikler. Dette er et tegn på høy kvalitet og at karotenoidene er ivaretatt i produktet. Videre fant man at de oljene som smakte mest, var de oljene som var rikest på polyfenoler. Den mest kjente polyfenolen i olivenolje heter oleuropein,  som er spesielt bitter på smak og også finnes  i olivenbladekstrakt.  Forskningsrapporten viser altså at olivenolje som inneholder mye smak og farge, er sunnere enn oljer som smaker mindre og mangler farge.

Les mer om olivenoljens gode egenskaper på bloggen vår her; Olivenolje – Godt for hjertet 

Fielding JMSinclair AJDiGregorio G. 2003. Relationship between colour and aroma of olive oil and nutritional content. Asia Pac J Clin Nutr. ;12 Suppl:S36.

Legg igjen en kommentar