Er din smoothie sunn?

 Eller er du en av de som blir smoothielurt?

Mens en vanlig smoothie kan inneholde mye sukker og lite næring, byr Supersmoothien på en rekke næringsstoffer som både vitaliserer og fornyer. Ved noen få enkle grep kan du forvandle den søte drikken til en supersunn og fristende Supersmoothie som gir deg energi og holder deg mett hele veien frem til neste måltid.

HUSK:

1. Bruk alltid riktig fett i Supersmoothien

Vi vet at godt fett kan ha flere gode helseeffekter på blant annet ledd, hormonbalansen og blodårer.  Dessuten, alt godt fett gjør at Supersmoothien smaker bedre og får fyldigere konsistens, samtidig som det riktige fettet gjør at du holder deg mett lengre. Supernature Pure Lecithin tilfører kroppen viktige fettsubstanser og er blant annet viktig for en normal leverfunksjon. Amanprana omegaoljene inneholder alle de essensielle fettsyrene i tillegg til E-vitamin og betakaroten. Litt Amanprana Happy Delight vil veldig ofte også løfte smaken. Avokado er også rik på det gode fettet, blant annet E-vitamin.

2. Husk vegansk superprotein

Vegansk proteinpulver gir også fyldigere Supersmoothies, og gjør at metthetsfølelsen varer. Proteiner er viktige byggesteiner både for hud, muskler og immunforsvar. Gode veganske kilder til protein er hampprotein, erteprotein eller risprotein.

 

3. Tilsett supermaten du trenger

Velg supermat til Supersmoothien din ut i fra dagsform og hva du har i skapet. Alger og gress er alltid sikre vinnere, på grunn av sitt høye næringsinnhold. Tilsett for eksempel et par teskjeer Supernature Spirulina og Greens of Kamut. Lager du en krydret Supersmoothie for mer piff og energi, er rått kakaopulver perfekt. Lager du en bær-Supersmoothie passer det godt med ekstra goji- eller morbær, eller acaielixir eller -pulver. Her er det bare å leke seg.

 «Kluet» er altså å supplere smoothien din med godt fett, vegansk protein og supermaten du har tilgjengelig, og vips – fra smoothie til supersunn Supersmoothie på under to minutter. 

Ett lite tips helt til slutt: Ikke fortvil om ikke du har alle ingrediensene i oppskriften. Erstatt det med en annen supermatvare annet, eller utelat det helt. Ikke la deg stoppe fra å lage deilige  og smarte Supersmoothies!

Her er to oppskrifter på Supersmoothies spesielt satt sammen for rikelig med næring og god metthetsfølelse. Begge er veldig godt egnet som en god start på dagen, og både før og etter trening.

 

Protein Fluff 

Oppskriften er hentet fra boken Supersmoothies –

superhelse på 1-2-3

3 dl vann

4 ss Supernature erteprotein (eller annet vegansk proteinpulver)

1 ss Supernature kakao

1 ts Supernature kakaobiter

1 ss Supernature Pure Lecithin

1 ss Supernature Activated Barley

2 ss Amanprana Extra Virgin filtrert

kokosolje

1 ts vaniljepulver

3 dadler

1 klype Supernature himalayasalt

1/2 moden økologisk banan

 

eller slik:

 

Grassy Hemp

Oppskriften er hentet fra boken Supersmoothies – superhelse på 1-2-3

2 dl eplejuice

1 dl vann

1ss Supernature hampprotein

1 ts Supernature Spirulina

1 ss Supernature Greens of Kamut
1 ss Supernature Activated Barley 1 ss Supernature Pure Lecithin1 ts Amanprana Happy Delight Omega 3-6-91 ts Amanprana Extra Virgin filtrert kokosolje

1/2 moden økologisk banan

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar