Fast food gir 51% større sjanse for depresjon viser ny studie

De som jevnlig spiser fastfood har hele 51% større risiko for å utvikle depresjon, dette viser en ny studie fra University of Las Palmas de Gran Canaria og University of Granada. Studien har sett på sammenhengen mellom fastfood og depresjon, og resultatet er oppsiktsvekkende. Det kommer stadig flere studier som linker kvaliteten på maten du spiser med sykdom og overvekt, og de fleste kjenner godt til at «man blir det man spiser» men for mange er det fortsatt mindre vanlig å se på sammenhengen mellom mat og psykisk helse.

Studiet tok for seg over 8000 mennesker som aldri hadde vært diagnostisert med depresjon eller tatt antidepressive før, og fulgte de over 6 måneder. I løpet av denne perioden, ble nesten 500 diagnostisert med depresjon eller begynte å ta medisiner. Denne studien viser også at jo mer man spiser jo større er risikoen for å utvikle depresjon, men selv i små mengder finnes det en merkbar større risiko.

Selv om skremmende 121 millioner mennesker verden over nå er plaget med depresjon har det vært lite informasjon å finne om sammenhengen med kosthold. Tidligere studier har vist at spesifikke næringstoffer som B-vitaminer og fettsyrer som Omega-3 og olivenolje er de næringsstoffene som er viktige for psyken, men det er fortsatt alt for lite fokus på at kosthold kan virke forebyggende på psykiske lidelser.

Samtidig som bruken av antidepressiva har eksplodert over det siste tiåret (bare i USA ble det i 2008 skrevet ut mer en en 164 millioner resepter) stiller mange spørsmål ved effekten av medisineringen, og de alvorlige bivirkningene. Det blir derfor viktigere og viktigere å se på sammenhengen mellom mat og psykisk helse, ta ansvar for å gi kroppen helt riktig næring som både forebygger og gjør at den kan begynne å helbrede seg selv. Gode rene fettsyrer er spesielt viktig for hjernen, og kan også virke beroligende og balanserende på hjernekjemien.

Kanskje kan sammenhengen mellom de siste tiårenes lavkalori og lavfett dietter tyde på at kvinner er ekstra utsatt for depresjoner. Ifølge Norsk helseinformatikk rammes omkring 15–25 prosent av alle kvinner, og 7–12 prosent av alle menn, av depresjon i løpet av livet.
Da er det godt å vite at det er mye man kan gjøre selv for å forebygge. Vi anbefaler selvfølgelig å spise naturlig ubearbeidet mat, og minst mulig prosessert og bearbeidet mat, som inneholder tilsetningsstoffer. Supermatvarer som inneholder B-vitaminer, Zink, og aminosyrer, viser seg også å være gunstig, i tillegg til å kutte ned på gluten, og melkeprodukter. Av gode fettsyrer anbefaler vi Amanprana Okinawa omega-3-6-9, Supernatures Lecithin, Pure Planet Rice Bran, og Amanprana extra virgin kokosfett.
Eller hva med å spise deg lykkelig ved hjelp av råkakao. Denne komplekse supermatmatvaren innholder naturlige stoffer som er kjent for å skape følelser av glede og velvære med en overflod av gledesfremmende stoffer som serotonin, tryptofan, anadamid, dopamin og fenylalanin.

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120330081352.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily%2Fhealth_medicine+%28ScienceDaily%3A+Health+%26+Medicine+News%29

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1117495/

 

Legg igjen en kommentar