GRØNNE KÅLGRØNNSAKER KAN BEDRE IMMUNSYSTEMET

De grønne grønnsakene blir ofte trukket frem som særlig sunne. En ny forskningsrapport understreker nå ytterligere de grønne grønnsakenes posisjon i et kosthold som styrker helsen din.

En gruppe forskere har nemlig sett på sammenhengen mellom inntak av grønne kålgrønnsaker og de sentrale immunforsvarscellene i tarmen. Det var immunforsvarscellene som kalles lymfocytter (NKp46+) som ble undersøkt. Lymfocyttene er blant annet viktige for regulering av mikrofloraen i tarmen og for å beskytte oss mot sykdomsfremkallende bakterier. Man antar også at de beskytter mot matallergier, betennelser og overvekt.

Forskerne fant at økt inntak av grønne bladgrønnsaker fra kålfamilien var spesielt nyttige for immunforsvaret. De aktiverer nemlig et spesielt gen (T-bet) som er viktig for å produsere lymfocyttene. Om denne faktoren fjernes eller svekkes, øker sannsynligheten for å bli smittet av bakterielle infeksjoner via tarmsystemet. Forskningsteamet registrerte at lymfocyttene er viktige for å kunne opprettholde den fine balansen som regulerer immunforsvaret, allergiske reaksjoner og betennelsestilstander.

Vi vet at størstedelen av immunforsvaret vårt sitter i tarmen, og en sunn tarm er nærmest en forutsetning for god helse. Det er derfor av stor interesse å behandle den penest mulig slik at den hele tiden er på topp og kan holde deg sunn og frisk!

Her eller her kan du lese mer.

Legg igjen en kommentar