Hurra for Forbrukerrådet som tar affære mot hormonforstyrrende stoffer!

Vi leser med glede at Forbrukerrådet setter søkelyset på bruken av det hormonforstyrrende kjemikaliet bisfenol A. Dette stoffet er særskilt skadelig for barn – og har tidligere vært brukt i tåteflasker! Dette er nå forbudt i Norge – men fremdeles pakkes mange matvarer inn i emballasje som inneholder dette stoffet. Dagligvarebransjen forsøker seg med at det er små mengder og så videre, men Forbrukerrådet – og vi mener det er en ulogisk og skummel risiko å ta. Mat og kjemikalier – nei takk.

 

Det er funnet høye verdier av bisfenol A i prøver Mattilsynet har gjort på ulike typer hermetikk, som er et av stedene dette skadelige stoffet finnes. Det er ikke bare i hermetikk, men også i andre drikke- og matemballasje. Det som er frustrerende her er at vi kan ikke vite hvor- derfor får vi ikke valgt det bort heller!

Dette er kun 1 av en cocktail av kjemikalier vi ufrivillig utsettes for daglig igjennom miljøet vi er i og maten vi spiser.

Forbrukerrådet ønsker at myndighetene må komme på banen og det stemmer vi med i. Vi har rett til ren mat – og til muligheten for å velge bort kjemikalier når vi ikke vil ha de midt oppi maten vi spiser.

 

 

 

 

http://www.forbrukerradet.no/annet/blogg/handel/bon-appetitt-uten-bisfenol-a

Legg igjen en kommentar