Spirulina – omtenksom, raus og beskyttende

shutterstock_132533261

Spirulina  har blitt sammenliknet med en morsfigur, som raus og hjertelig øser av sin overflod, samtidig som hun også er på vakt og beskytter mot eventuelle farer.

Vi ser på spirulina som en raus alge som gir oss energi, men også beskyttelse. Raus, på grunn av sitt uvanlig høye næringsspekter, og beskyttende fordi spirulina har mange plantestoffer som motvirker frie radikaler. Deriblant et for mange ukjent stoff som heter fykocyanin. Faktisk så består 20 % av hele spirulina-algen av nettopp dette blå fargestoffet. Spirulina kalles en blågrønn-alge fordi den inneholder både klorofyll som gir den grønne fargen og fykocyanin, som står for det blå fargeaspektet.

spirulina

På linje med andre fargerike plantepigmenter, er fykocyaniner sett på som effektiv beskyttelse mot frie radikaler, men den kan også binde seg til radioaktive stoffer. Spirulina er derfor en alge som har blitt brukt til å beskytte mot strålingsskader hos barn og hjelpepersonell etter Tsjernobylulykken.

I et hjelpeprosjekt i Tsjernobyl, ble 35 barn  med strålingsskader og kronisk allergi behandlet med spirulina. De fikk 5 gram spirulina hver dag i 45 dager. Når de spiste spirulina fikk de lavere nivå av IgE (en faktor som er forhøyet ved allergi), og allergien deres ble normalisert. Andre barn som ble gitt spirulina i bare 20 dager fikk halverte niåver av radioaktive stoffer i urinen.

Spirulina brukes også ved utviklingsprosjekter, nettopp fordi det er konsentrert næring til hele familien og kan bidra mot mangeltilstander hos de som får i seg for lite næring eller har et ensidig kosthold.  Dette vil vi skrive mer om senere, men ønsker du en liten sniktitt, så anbefaler vi deg på det sterkeste å følge denne linken her!  

Supernature Spirulina er raus og trygg supermat på sitt aller beste!

 

Kilder:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19914399

The biliprotein C-phycocyanin modulates the early radiation response: a pilot study.

Loseva, L.P. & Dardynskaya. I.V. 1993. Spirulina natural sorbent of radionucleides. Research Institute of Radiation Medicine, Minsk, Belarus. Paper presented at the 6th International Congress of Applied Algology, Czech RepublicSpirulina- natural sorbent of radionucleides.

Russian patent awarded for Spirulina as a medicine to reduce allergic reactions from radiation sickness, Petaluma, CA January 2, 1995:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21917385

Clinical potential of phycocyanobilin for induction of T regulatory cells in the management of inflammatory disorders.

 

Legg igjen en kommentar