Spis og lev deg yngre!

 

shutterstock_84304018

Denne forskningsrapporten er en gavepakke til de som frykter de dårlige genene sine, – det hjelper nemlig å leve sunnere! Nå er det ikke lenger noen uforbeholden unnskyldning med dårlig gener!

Dette handler om telomerer, kromosoner og DNA og hvordan livsstil faktisk kan forandre din genetikk. Dette kan forklares ganske enkelt:

Etterhvert som vi eldes blir enden som beskytter kromosonene som inneholder vårt DNA kortere. Etterhvert som enden blir kortere, svekkes de og cellen eldes og dør tidligere. Man sammenlikner dette ganske enkelt med en skolisse som blir mer og mer slitt i tuppene etterhvert som den brukes. For å beskytte endene på skolissene har vi ekstra forsterkelse, denne forsterkelsen heter i kroppen telomerer. Det er nå funnet at riktig livsstil nå kan forlenge disse telomerene, som beskytter vårt arvemateriale. Det fører til en sterkere helse og gjør at en holder seg yngre lengre!  shutterstock_144571745

I 5 år ble 10 menn med begynnende prostatakreft fulgt opp gjennom forandring av noen av de vanligste livsstilsfaktorer.  Deltakerne forandret kosten og spiste sunnere, med høyt inntak mye plantebaserte proteiner, frukt og grønnsaker. I tillegg trente de 20-30 minutter om dagen, nyttet seg av stressmestringsteknikker som yoga, pilates eller meditasjon og fikk økt sosial støtte gjennom ukentlige gruppemøter.

Etter 5 år med denne livsstilen sammenliknet man deltakerne med placebogruppen, og fant at gruppen som ikke hadde gjort forandringer hadde 3% kortere telomerere. Gruppen som hadde fulgt rådene hadde 10 % lengre telomerer enn utgangspunktet! Jo større forandringer deltakerne hadde gjort, desto lenger telomerer hadde de.

spirulinaSelv om studiet er lite, viser det at det aldri er for sent å gi opp, det er en filosofi vi i Supernature støtter fullt ut! Selv om genetikk selvsagt fremdeles virker inn på vår helse, kan vi gjøre mye selv ved å ta riktige valg. Vi velger grønnsaksbaserte måltider fylt med supermat og plantebaserte proteiner fra spirulina, hamp og chlorella. Vi velger grønt supergress som Greens of Kamut og Purely Greens, og potente superbær som goji og surkirsebær. Vi velger livet!

Love your blå-1

Legg igjen en kommentar