Studie viser at C-vitamin kan beskytte mot benskjørhet

Du har sikkert hørt at man må drikke melk for å ikke få benskjørhet – på grunn av at kalsium er viktig for skjelettet? Nå viser studier utført på det berømte Mount Sinai medisinske senter viser at benskjørhet kan unngås ved større inntak av c-vitaminer, og faktisk stimulere vekst av celler i benstrukturen. Men hvilke er de beste kildene til C-vitaminer?

 

Professorene som ledet studien utalte at resultatene viste signifikante implikasjoner for folkehelsen, og at det vil være viktig å forske videre på dette hos mennesker, da studiene ble  utført på mus.

Den medisinske verden har såklart visst lenge at  inntak av C-vitamin er viktig for å holde bentetthet oppe, men det at veksten av nye celler i benstrukturen stimuleres av C-vitamin er nytt.

De beste kildene til C-vitamin finner vi såklart i naturen. Det bæret som har overlegent innhold av lettopptakelig C-vitamin er det indiske stikkelsbæret amla. Det anses å være en av de viktigste medisinske plantene i Ayurvedisk medisinsk tradisjon. Amla inneholder også antioksidanter som bioflavonoider, som gjør at kroppen lettere tar opp og gjør nytte av den C-vitamin som finnes i bæret. Amlabæret har fettløselig c-vitamin, noe som betyr at den har lengre virkning enn vannløselig.

Supernature Amla-C Plus har en opptakelighet som er 11 ganger høyere enn syntetisk c-vitamin (askorbinsyre). Amla-C Plus er tilsatt spirulina for å få en fin synergieffekt. Fordi amla forsterker dannelsen av protein og stimulerer aminosyrene  i spirulinaen,  hjelper den også til å bygge nytt og sunt vev i kroppen. Antioksidantene og C-vitaminene i amla styrker selvfølgelig også immunforsvaret – noe vi også trenger nå i høstkulden.

 

 

 

 

Kilder:

Mount Sinai Medical Center (2012, October 9). «Vitamin C prevents bone loss in animal models. ScienceDaily. Retrieved October 17, 2012″ fra:

 http://www.sciencedaily.com­ /releases/2012/10/121009151258.htm?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28ScienceDaily%3A+Latest+Science+News%29

 

Kommentarer

2 tilbakemeldinger - “Studie viser at C-vitamin kan beskytte mot benskjørhet”
 1. marerita sier:

  Hei!

  Har dere forslag til hvordan dette kan inkluderes i maten? Gir det mye smak i en smoothie?
  Hva bør det f.eks blandes, evt ikke blandes med?

  • admin sier:

   Hei! Du kan knuse noen Amla-C Plus tabletter i en morter og tilsette det i smoothien din:-) Det smaker lett syrlig, men ikke noe som utmerker seg.

Legg igjen en kommentar