Anti-aging med antioksidanter

Vi kan jo ikke unngå den naturlige aldringen i kroppen. De aller fleste cellene i kroppen fornyer seg hele tiden, men for hver generasjon celler fungerer de litt dårligere. Ved hjelp av anti-aging er det derimot fullt mulig å få denne prosessen til å gå litt langsommere, cellene kan degenerere litt saktere, og bremse eller utsette kroppens aldring. Hemmeligheten til en sunn og sakte aldring ligger i maten vi spiser, livsstilen vår og holdningen vi har til livet. Hormonelt kan du være på samme nivå når du blir 50 som da du var 20!  Supermat og kosthold er ett viktig aspekt av dette.

En av de viktigste bidragsyterne til aldring er frie radikaler. Rett og slett fordi de skader cellene i kroppen. Frie radikaler har blitt linket til kreft, Alzheimer, Parkinsons, artritt, diabetes, hjerte- og karsykdommer og flere andre livsstilssykdommer og aldersrelaterte sykdommer. Normalt sett klarer kroppen å takle frie radikaler men med alderen øker oksideringen, noe som gjør at kroppen i enda større grad trenger tilskudd av antioksidanter. Samtidig blir kroppen utsatt for kjemiske belastninger fra miljø, matvarer, kosmetikk og rengjøringsprodukter. Selv med et sunt kosthold som inneholder masse antioksidanter og et sterkt immunsystem, vil skadene akkumulere. Det regnes med at frie radikaler foråsaker 99 prosent av all aldring av cellene i kroppen. Hvis du vil jobbe for å opprettholde optimal cellefornyelse, bremse degenereringen og kroppens aldringsprosesser må du tenke helhet.

ORAC (Oxygen radical absorbance capacity)

Forskere ved USDA har utarbeidet en skala som rangerer antioksidantinnholdet i forskjellige vegetabilske matvarer. Noen matvarer har så mye som 20 ganger så stor antioksidanteffekt som andre matvarer. De anbefaler at man spiser matvarer som inneholder minst 3000 ORAC-enheter om dagen.

ORAC tabell

Rå kakao pulver…………………….. 95500
Acai Premium superjuice…………. 70000
Goji Premium superjuice…………. 40000
Mangostan Premium superjuice… 40000
Bjørnebær, rå……………………….. 58000
Blåbær, rå……………………………..46000
Granateplejuice……………………….27000
Blåbærjuice……………………………24000

Man vet fortsatt lite om hvert enkelt antioksidant, og det er mye som tyder på at et nettverk av flere antioksidanter, som virker sammen har størst helseeffekt. Produkter med et bredspektrer antioksidantinnhold er derfor spesielt viktig.

Vi anbefaler selvfølgelig Supernature Premium Multiblend Juice som er en bombe av de sterkeste antioksidantrike superjuicene som goji, mangostan, noni, acai, granateple, surkirsebær, blåbær og aloe vera.

Legg igjen en kommentar