Bedre mental helse ved høyt inntak av frukt og grønt viser stor studie

En stor studie gjort om matvaner og kobling til mental velvære og tilfredshet ble nylig publisert, der funnene viser at de som spiste mer enn 5 om dagen hadde høyest grad av mental tilfredshet og opplevd glede. Aller best var mental tilfredshet hos de som spiste 7 porsjoner med frukt og grønt per dag.

Resultatene av denne peker på at et høyt inntak av frukt og grønt er nødvendig for å ha god mental helse, på samme måte som sunt kosthold er viktig for den fysiske helsen. Studien om matvaner ble gjort blant 80 000 briter. Å gi kroppen gode næringskilder fra rene, vegetariske kilder og spise mer enn det myndighetene anbefaler oss er altså svært positivt for den mentale helsen. Vi vet at det er mange som sliter med å få i seg nok frukt og grønt per dag, og supermat er dermed en enkel måte å få i seg mat som gir store doser næringsstoffer på en trygg, naturlig og ren måte. Spis supermat, frukt og grønt og vær enda gladere!

 

kilder:
Is Psychological Well-being Linked to the Consumption of Fruit and Vegetables? David G. Blanchflower, Andrew J. Oswald og Sarah Stewart-Brown.

http://www.andrewoswald.com/docs/October2FruitAndVeg2012BlanchOswaldStewartBrown.pdf

http://www.forskning.no/artikler/2012/oktober/336607

 

Legg igjen en kommentar