Dagbladet advarer mot brusdrikking; ny forskning!

Vi skriver om det støtt og stadig, fordi det kommer hele tiden nye forskningsrapporter som kobler brusdrikking med overvekt, diabetes, hjerteproblemer, muskelsvinn og mange flere alvorlige helseproblemer. Dagbladet skriver på forsiden i dag: «Derfor er brus farlig: Forskere advarer: fedme, diabetes, depresjon, muskelsvinn»

De forsket på en gruppe friske og sunne mennesker som fikk visse mengder sukkerholdige brussorter daglig i en periode. De kom frem til blant annet at på tross av god allmenn helsetilstand før forsøket så fikk deltakerene ineffektiv forbrenning og treg metabolisme. Kroppene deres ble dårligere til å takle blodsukkerendringer og til å forbrenne fett. Dette skjedde i løpet av svært kort tid! Så grip etter vannflasken når du er tørst! Følg linken under for å lese mer om forskingen.

Forskningen de henviser til er tilgjengelig her: http://www.springerlink.com/content/5453681354370293/?MUD=MP

 

Kommentarer

2 tilbakemeldinger - “Dagbladet advarer mot brusdrikking; ny forskning!”
 1. Merete sier:

  Hei!

  Jeg har et spørsmål til dere som er urelatert til denne posten. Dere anbefaler hele tiden å unngå syre, men å innta basedannende næringsstoffer. Jeg har nå to ganger fått alvorlig nyre/bekken-betennelse og legene har bedt meg spise sitrusfrukt for å danne en surere ph slik at bakteriene ikke trives så godt. Jeg må innrømme at jeg blir litt forvirret. Hva er riktig her?

  Har også spørsmål ang purely carrot. Kan denne spiser på lavkarbo? Skal jo unngå store mengder rotgrønnsaker da..

  Takk for fin blogg/bra arbeid for å øke interessen for å ta vare på egen kropp og helse!

  • admin sier:

   Hei Merete,
   Det med syre og base balansen blir ofte veldig forenklet, det er mye mer komplekst enn det som regel blir fremstilt. Det vi anbefaler er å unngå en belastende og syredannende livsstil med mye stress og et dårlig kosthold. En belastende livsstil gjør at det dannes et skadelig syreoverskudd i kroppen, men det er noe helt annet enn sure matvarer. Akkurat som det finnes bra og dårlig fett, finnes det også bra og dårlig syre.
   Sure matvarer som frukt og bær, kan være svært gunstige for å forebygge nyre/bekken-betennelser. Det vi anbefaler er at du spiser Pure Planet Tart Cherry og Pure Planet Amla-C Pluss, begge er sure, samtidig som de styrker immunforsvaret og virker betennelsesdempende. En annen ting er selvfølgelig å styrke immunforsvaret generelt og bygge opp den gunstige tarmfloraen. Dette gjør du ved å spise tarmbakterier. Vi kan også anbefale tranebærsaft eller kapsler, disse er også sure og hindrer bakteriene å feste seg i urinveiene. Gullris te er også gunstig for urinveiene.
   Når det gjelder supermat så spiser vi det for næringens skyld og det er noe som kan inkluderes uansett hvilken diett du er på. Dette gjelder også lavkarbo. Supermat kommer i tillegg til dietten, for at du skal få dekke manglende næring i den vanlige maten.

Legg igjen en kommentar