Forskning viser at juice kan forsterke kreftmedisin

Vi leser spennende ting på www.forskning.no i dag! De legger frem forskning om bruk av grapefruktjuice sammen med bruk av kreftmedisin: «Et daglig glass grapefruktjuice ga pasienter samme effekt av en dose kreftmedisin som de ville ha fått av en tre ganger så stor mengde av selve medisinen.» sier Forskning.no

Stoffer i grapefruktjuice sørget for å bryte ned fordøyelsesenzymer, som ellers bryter ned virkestoffene i de typene medisiner som forskningen testet. Virkestoffene i blodet ble dermed øket, og dette innebar at de kunne gi mindre medisin for samme virking, og med mindre bivirkninger.

Vi synes det er flott at det forskes på medisinske effekter av mat, og hvordan det kan hjelpe mennesker i ulike situasjoner.

Kilder:

http://www.forskning.no/artikler/2012/august/329450

Forskningen publiseres i Clinical Cancer Research i august 2012. Andre forfattere på studien var K. Wu, C. Hartford, M. Kocherginsky, Y. Zha, A. Nallari, M. Maitland, K. Fox-Kay, K. Moshier, L. House, J. Ramirez, S. Undevia, G. Fleming, T. Gajewski, M. Ratain og K. Eaton.

 

Kommentarer

4 tilbakemeldinger - “Forskning viser at juice kan forsterke kreftmedisin”
 1. Flott når mat også blir tatt hensyn til som en faktor!

 2. Minna sier:

  Så flott :)

  Min fråga har inget med ovan inlägg å göra, men jag undrar om noen av deres produkter kan ersätta hostesaft? Har astma och som nu, när jag blir väldigt förkyld så får jag en jättejobbig hosta där kun cosylan hjälper.. men jag blir så slö & kvalm av den. Har det mesta innom greens fra dere men lurer på om noe hjälper mot hosta? Klem fra en sjukling :)

  • admin sier:

   Hei Minna,
   Når det gjelder den typen hosten du har er det viktig å først og fremst styrke allmenn helsen ved å unngå belastende og slimdannende matvarer som korn, melk, sukker gjær og alkohol. Det er også viktig å inkludere mat som styrker immunforsvaret og tarmfunksjonen. Spis mye grønt, næringsrik mat og Pure Planet Rød Marine alge for å styrke deg. Det kan også være at du har en del candida, som gjør tilstanden din verre. (se tidligere innlegg om candida)
   Noe som kan lindre hosten er å spise en teskje med Manuka honning sakte, hold den i munnen og la den virke lokalt, over tid. Gjerne flere ganger om dagen. Vi anbefaler også å drikke teer som øker sirkulasjonen, for eksempel ingefær, chilli, hvitløk, sammen med Supernature Bitter Tinktur og lakritsrot. Dette vil ikke kunne erstatte hostesaft og vi anbefaler alltid at du er i dialog med legen din ved sykdom.

Legg igjen en kommentar