Ny kreftstudie kobler lavt oksygennivå i celler med vekst av kreftsvulster

Lavt oksygenivå i celler er hovedårsaken til ukontrollert vekst av kreftsvulster viser en ny kreftstudie fra Universitetet i Georgia, publisert i Journal of Molecular Cell biology.

Denne studien understøtter forskningen til Dr. Otto Warburg som vant Nobelprisen på 1940 tallet for å ha bevist at kreftceller oppstår ved mangel på oksygen på cellenivå. Professor Ying Xu og hans kollegaer har med dette snudd opp ned kreftforskningen som til nå har hatt hovefokus på å finne kreftmedisiner basert på kreft som en genetisk mutasjon.

http://news.uga.edu/releases/article/study-suggests-new-approach-to-explain-cancer-growth-low-oxygen-levels/

Nyheten er viktig fordi den indikerer at kreft virkelig oppstår grunnet oksygenmangel i cellene akkurat slik Dr. Otto Warburg skrev i sin artikkel «The Prime Cause and Prevention of Cancer». Dr. Warburg mente at «årsaken til kreft ikke lenger er et mysterium, men vil oppstå hver gang en celle blir nektet 60% av sitt oksygenbehov».

I studiet har forskerne analysert data for å oppdage unormale genetiske uttrykk i 7 ulike krefttyper som i bryst, nyrer, lever, lunger, eggestokk, bukspyttkjertel og magekreft. I alle krefttypene oppdaget man høye nivåer av HIF1A som indikerer lave oksygennivå i kreftcellene.

Når cellen får for lite oksygen, vil det påvirke måten cellene konverterer mat til energi, og istedenfor ender man opp med at kreftcellene får mest næring. Når kreftcellen får mer næring, vil den vokse og resultatet bli en biomasse i form av en svulst. Etterhvert som energikonverteringen på celleplan blir dårligere, vil cellene bli enda mer sultne og det fører til at cellene søker seg til blodsirkulasjonen for å få mer næring og det setter i gang en ond sirkel.

En normal sunn celle vil forbrenne oksygen og glucose (blodsukker) for å skape energi, og vil frigjøre karbon dioxid. Ingen tilstander slik som kreft, Epstein Barr, herpes, mono, vorter osv. kan oppstå i et oksygenrikt miljø.

Når kroppens kjemi blir usunn, vil cellene bli usunne og mangle oksygen. Cellene vil likevel produsere energi i form av en sukkerbasert fermenteringsprosess som frigjør for det meste melkesyre og karbon monoxide istedet for karbon dioxid. Cellene som ikke får oksygen, blir altså tvunget til å fungere uøkonomisk, de krever mye mer energi og de blir utsatt for en økt belastning i forhold til friske celler som forbrenner glucose. Kreftceller trives i dette høy sukker – lav oksygen miljøet, mens kreftceller ikke trives i et høy oksygen – lav sukker modus som friske celler trives i.

Dr. Stephen Levine som er en kjent molekyl biolog og forfatter av boken «Oxygen Deficiency: Concomitant to all Degenerative Illness» bekrefter også troen på at hypoxia (oksygenmangel) er årsaken til alle typer sykdom.

Årsaken til at cellene ikke får oksygen stammer fra en økning i mengden kreftfremkallende substanser (carcinogener), samt toksiner, og ulike former for forurensning på celleplan som hindrer cellenes naturlige funksjon. Dette henger sammen med kroppens grad av forsurning. Det er heller ikke vanskelig å finne forskning som validerer det faktum at kreft trives i et syrebelastet miljø, og derfor er det naturlig å innse at det å gjøre kroppen basisk (alkaline) er en fordel i det å bekjempe kreft.

En sunn diett med hovedsaklig mineralrik fersk mat som økologiske grønnsaker, gode fettsyrer og supermat vil bidra mest i riktig retning. Raffinert og prosessert mat fremmer syrebelastning på kroppen og øker nivå av toksiner på celleplan og dermed reduseres cellenes oksygennivå gradivs. På veien dit vil en sur kropp få problemer med fordøyelsen fordi fordøyelse enzymene også blir gjort inaktive, noe som medfører at mat ikke blir skikkelig brutt ned, og reaksjoner som matintoleranser oppstår. Mat som ikke blir brutt ned fører til at candida, bakterier, parasitter, og mugg. Virus blir frigjort i kroppen og stresser immunforsvaret.

Jo mer naturlig maten din er, jo bedre blir din fordøyelse. Prossesert mat utsetter kroppen for et høyt nivå av frie radikaler, mens naturlig mat bidrar med enzymer og antioksidanter som reparerer skadene. Det er store antallet mennesker som har blitt kurert med oksygenrik mat som raw food og supermat og nå kan forskning bevise hvorfor.

Innlegget er skrevet av Linette Vik, Webredaktør Supernature. http://www.raw-food.no/

Kommentarer

2 tilbakemeldinger - “Ny kreftstudie kobler lavt oksygennivå i celler med vekst av kreftsvulster”
  1. Hanne Feragen sier:

    Hva gjør at de sunne cellene får oksygenmangel? Karsinogener, eller en kropp med lav ph som følge av syredannende næringsinntak?

    • admin sier:

      Hei Hanne! Dette er et meget omfattende spørsmål som forskere bruker mye tid og ressurser på. Dette lar seg dessverre ikke svare på i en kortversion.. Det er alt for mange og kompliserte årsaker til dette men vi kan si at mye av forskningen peker på at kosthold, livsstil, lav ph, fermentering pga sukker osv spiller en stor rolle :-)

Legg igjen en kommentar