Olivenolje – Godt for hjertet

Bevisene for at Exra Virgin olivenolje er bra for oss blir stadig dokumentert i flere og flere studier. Sist ut er American Journal of Nutrition, som har publisert et spansk studie hvor kostholdet til 40 000 mennesker ble kartlagt over 13 år. Det ble observert færre dødsfall i gruppen som spiste Extra Virgin olivenolje, og lavere andel hjerte-og karsykdom. Flere andre studier ser på olivenolje som en beskyttende faktor mot overvekt, metabolsk syndrom og diabetes type 2. Olivenolje er det som kalles funksjonell mat, på grunn av det store spekteret av funksjonelle næringsstoffer, men det beste med olivenolje er kanskje i bunn og grunn kombinasjonen av anvendelighet og smak, i tillegg til alle de gode helseeffektene.

http://www.ajcn.org/content/early/recent

Extra virgin olivenolje består hovedsakelig av enumettede fettsyrer, Omega-9. Enumettet fett er gunstig for kroppen og kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Olivenolje er i tillegg proppfull av polyfenoler, som er en av de kraftigste antioksidantene som finnes. Mange av de helsemessige fordelene som finnes i olivenolje stammer fra denne høye konsentrasjonen av enumettede fettsyrer og antioksidanter.

I Supernature har vi nå tatt inn to spanske olivenoljer: Hermanos Catalan fra Rioja-distriktet, og Verde Salud fra Andalucia. Begge oljene er økologiske og kaldpressede, og behandlet med tanke på å bevare næringsstoffer og smak.

Hvis du trenger flere gode grunner til å nyte olivenolje så viser forskningen at en god, fet dressing over salaten gjør at man tar opp karotenoider i maten bedre! Et meget godt argument for å blande olivenolje med greens eller i en salatdressing :-)

Hermanos Catalan organic olive oil 500ml

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21443484

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21443485

Legg igjen en kommentar