Sukker og fett kan lage abstinensreaksjoner

Mye forskning gjort på sukker bekrefter at det ikke er bra for oss. Nå viser også studier at  fett- og sukkerholdig kost fører til kjemiske endringer i hjernen, som kan gi abstinenssymptomer. Dette når man foretar kostendringer som å kutte ut sukker, og studien viste at det gav reaksjoner med likhet til hva som skjer når man slutter med narkotika. Dette fremgår av en ny studie foretatt av Dr. Stephanie Fulton ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Montreal.

Nevrokjemien i forsøksmus som ble foret med fett- og sukkerholdig mat i seks uker var annerledes enn i mus som fikk sunn mat. Forskerne brukte en rekke vitenskapelig validerte teknikker for å evaluere forholdet mellom mat som belønning og påfølgende adferd og emosjoner, foruten at de undersøkte endringer i musenes hjerne. Musene på den fettholdige kosten viste tydelige tegn på engstelse, og de hadde også fysiske endringer i hjernen, blant annet med hensyn til dopamin, som virker på samme måte som hos mennesker. Dette kan forklare stressreaksjoner og depresjon.

Det finnes mange gode, naturlige kilder til søtning som agavesirup, kokosblomstsukker, mesquite eller lucuma for å velge noen. Flere av disse alternativene har lav GI i tillegg til positive egenskaper.

 

Se omtale datert 2012-12-12 i Science Daily: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/12/121212092104.htm Artikkelen med tittelen “Adaptation in brain reward circuitry underlie palatable food cravings and anxiety induced by high-fat diet withdrawal” er skrevet av s Sharma, MF Fernandes og S Fulton og er publisert i International Journal of Obesity, 2012-12-11: http://www.nature.com/ijo/journal/vaop/ncurrent/full/ijo2012197a.html

Legg igjen en kommentar