Supermat og forskning

Supermat

Hva er supermat? Supermat blir vanligvis definert som matvarer og ingredienser som inneholder eksepsjonelle, og gjerne bredspektrede næringsverdier, i tillegg til medisinske egenskaper. De er som oftest viltvoksende eller dyrket økologisk. I tillegg er de uprosessert, ikke bearbeidet. De er behandlet på den mest skånsomme måte, i hovedsak ikke varmet opp over 40 C. Alle næringsstoffene skal være intakte. Det er mange som tror at man kan kalle noe supermat bare fordi det inneholder vitaminer eller noe annet sundt, men alle matvarer inneholder næringsstoffer, det er derfor vi spiser dem. Men supermat er i en helt annen kategori. Supermat er mat og medisin i ett! Supernature supermat fås kjøpt i helsekostbutikker over hele landet eller på www.supernature.no

Supermat er  mat med et svært høyt næringsinnhold, som både renser og på sikt bygger superhelse!
Flere ulike typer supermat sammen vil også gi kroppen din et bredt spekter av hva du trenger. Når du kombinerer flere superprodukter vil produktene i tillegg støtte hverandre å gi en synergieffekt i kroppen – altså får du større utbytte av hvert produkt når de kombineres.

Om forskning på supermat

Det finnes veldig mye forskning på Supermat, og vi vil så godt det lar seg gjøre legge ut dokumentasjon og forskningslinker her.

Men det er også viktig å anerkjenne at Supermat er mat, og ikke legemidler. Vi kan ikke
forvente at mat skal ha like god vitenskapelig dokumentasjon som legemidler.
Ikke minst fordi det ikke gir like mye bivirkninger, men også fordi det er ytterst
få produsenter av mat som har økonomi til å gjennomføre vitenskapelige studier
slik legemiddelbransjen har.

Men siden mennesker over hele verden nå opplever å få bedre helse av supermat, blir det viet mer og mer oppmerksomhet i forskningsmiljøer, og vi kan forvente at det blir viet flere midler til slik forskning i fremtiden.

Vi følger stadig vekk med i forskningsdatabasen PubMed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/), hvor det aller meste av akseptert og
godkjent forskning blir presentert.

Her er eksempler på supermat som har god vitenskapelig dokumentasjon:

Spirulina er nevnt i 861 studier i PubMed.
I denne linken er det samlet over 400 studier som dokumenterer forskjellige
egenskaper ved spirulina. http://www.cyanotech.com/pdfs/spirulina/Spirulina_Abstracts.pdf

Chlorella er nevnt i 787 studier i PubMed.

Aloe Vera er nevnt i 1656 studier i PubMed.

Amla bær er nevnt i 161 studier i PubMed.

Acai bær er nevnt i 72 studier i PubMed.

Gojibær(lycium barbarum) er nevnt i 147 studier i PubMed.

Størstedelen av forskningen som finnes blir gjort på enkeltstoffer som ekstraheres fra supermat.
Her er noen eksempler på viktige ingredienser i supermat som har god vitenskapelig dokumentasjon:

Betaglukaner er nevnt i 2007 studier i PubMed. Betaglukaner finnes i Aktivated
Barley.

Superoxide dismutase (SOD) er nevnt i 43908 studier i PubMed. SOD finnes
i de fleste supermatprodukter, spesielt spirulina, kamutgress, byggress, m.m.

Polyfenoler er nevnt i 6267 studier i PubMed. Polyfenoler er antikosidanter som
finnes i de aller fleste supermatprodukter, for eksempel amlabær, gojibær, chlorella,
m.m.

Antioksidanter er nevnt i 318421 studier i PubMed. All
supermat er proppfull av antioksidanter.

Kakao antioksidanter er nevnt i 265 studier i PubMed.

OBS: Antallet studier nevnt i PubMed korresponderer ikke til antallet faktiske studier gjort på
menneskers helse. Dette er kun ment som en indikasjon på at det gjøres mye
forskning på disse produktene. Siden disse produktene benyttes hovedsakelig for
menneskelig føde er det naturlig at de fleste studiene omhandler helse.

Legg igjen en kommentar