VG tar opp matjuks i dagens avis: vet du hva maten din inneholder?

Det avdekkes flere saker nå der maten vi spiser og tror er trygg blir gått etter sømmene, og det viser seg at de ikke inneholder det som det markedsføres som. Det er ikke sikkert at crabsticks inneholder krabbe, eller at butterdeig inneeholder smør. Null vaniljeinnhold i vaniljesaus og lammepølse med kun 30% lam. Matmerking er viktig for oss som forbrukere å være selv være bevisste på. Vet du hva din mat inneholder? Og er den fersk eller gammel?

 

 

Merkeforskriften fra Matloven sier at merkingen ikke skal være villedende for forbrukeren. Ingredienslisten skal omfatte alle ingrediensene i matvaren, listes etter fallende vekt – den ingrediensen det er mest av skal stå først.

Dermed kan du sjekke dette selv i butikken. Vi anbefaler folk å lage mat fra grunnen av, og velge økologisk når det er mulig. På den måten vet du hva du får i deg, og at det er så rent som mulig. Prosessert mat virker belastende på kroppen, og inneholder ofte tilsetningsstoffer og fyllstoffer du ikke trenger, og som er skadelige. Du sikrer deg best om du velger det bort og velger ut dine ingredienser enkeltvis i og setter de sammen selv. Og les bakpå pakningen..

Legg igjen en kommentar