Fat2Fit – Gallestein og naturlig rens av galleblæren

Vi anbefaler alle å gjennomføre jevnlig gallerens for å unngå smertefulle galleblæretilstander og gallestein operasjon. Dette er en enkel, trygg og velbrukt metode som vil hjelpe kroppen å kvitte seg med gallesteiner på en skånsom måte. Denne kuren vil også motvirke oppbyggingen av nye gallesteiner.

Alle mennesker har gallestener i varierende størelser, og ved å få tømt ut disse lagrede stenene vil man kunne oppleve en bedre fordøyelse, en bedre leverfunksjon og et generelt mer velfungerende fordøyelsesystem.

John Roger har nå vært prøvekanin og har gjennomført sin første rensekur. Gutta snakker her om selve kuren, hva man kan forvente, og hvilke utfordringer som kan oppstå.

John Roger har dokumentert hele kuren trinn for trinn.

Gallerens:

Dette er en gallerens som har vist seg å være svært effektiv, og som brukes over store deler av verden. Følg kuren nøye, og hold tidspunktene for best resultat.

Dagen før: Unngå en tung middag og kvelds. Spis lett og sunt.

Dagen for rens: Spis en lett frokost, helst vegetarisk og uten noe fett.  Du kan evt spise en lett vegetarisk lunsj uten fett også.

Fast etter lunsj, senest fra kl 14.

4 ss Engelsk salt/Epsom salt (MgSO4) (fåes på apoteket) røres ut i vann, evt blandet med eplejuice (max 4 dl), til sammen 1 liter. Fordel i 4 glass.

KL 18.00 drikker du glass nr 1 med engelsk salt

KL 20.00 drikker du glass nr 2 med engelsk salt

Kl 22: Bland 2 – 2,5 dl mild olivenolje med 3 dl grapefruktjuice. Ha det gjerne i en shaker og rist til det ser ut som dressing.

Sett deg i sengen med puter bak i ryggen slik at når du lener deg bakover sitter du delvis oppreist.

Rist oljeblandningen og drikk den i løpet av ca 5 minutter. Bruk gjerne sugerør om du synes det er lettere. Du må sitte helt stille så du ikke blir kvalm. Beveger du deg for mye vil du kunne bli kjempekvalm. Når blandingen er drukket opp, len deg forsiktig bakover på putene og ligg stille til den verste kvalmen gir seg. Så kan du fjerne putene i ryggen, legge deg ned og sove.

Du vil kunne få diare allarede i løpet av natten. diare vil kunne fortsette ut neste dag.

KL 06.00 neste morgen drikker du glass nr 3 med engelsk salt

Kl 08.00 drikker du glass nr 4 med engelsk salt.

Du kan drikke juice ca 10, og spise lett kl 11. Spis vegetarisk resten av dagen.

I avføringen vil du kunne se mange gallestener. Disse vil kunne variere båre i farge og størrelse. Det kan se ut som grus. Dersom du virkelig er plaget med gallesten kan du gjenta kuren hver 14. dag, ca 4 ganger til sammen. I perioden mellom hver rens vil gallestener bevege seg opp i gangen mellom lever og galleblære, slik at du etterhvert får tømt deg for sten.

Her er ett eksempel på hvordan gallestenene kan se ut:

Kommentarer

13 tilbakemeldinger - “Fat2Fit – Gallestein og naturlig rens av galleblæren”
 1. IdaPie sier:

  E har lest om detta før, og har hatt lyst te å prøve det men kvir meg for e kan nesten ikkje tenke meg noe værre enn å være kvalm ;) Er det sånn at alle blir kvalme?! Kan man liksom kaste opp av det? E går generellt sett mye på do, så hva om e tisser vekk alt? Eller er man kansji for ‘dehydrert’ for å gjøre det?! Får man *kremt* ‘sprut-diare’? Og hvordan kan man så ‘samle’ opp gallesteinene? Ser for meg å sitte på en sil… Haha.
  Er intr i å høre om fleire som har gjennomført det og defentlig se bilder!

  Er alle mennesker like utsatt for å få gallesteiner – er det forskjeller mellom feks en kjøtteter og en veganer?

  Super post! :]

  • admin sier:

   Hei IdaPie!
   Denne kuren anbefales på det stekeste! Det er vanlig å bli litt kvalm, kan hjelpe å gjennomføre en Detox først. Du kommer ikke til å tisse det bort men du kan regne med å få kraftig diare, og du trenger ikke sitte på en sil. Anbefaler deg å sitte på en bøtte og sile innholdet etterpå :-) Send oss gjerne bilder etter kuren :-) Alle mennesker er utsatt for gallesteiner, noen mer en andre, spesielt ser det ut som kvinner over 40 er mer utsatt. Lykke til med rens!

 2. Christine sier:

  Hei.
  Jeg har tatt denne kuren (Hulda Clark?) for en del år siden og syns å huske at det var helt greit.
  Nå kjenner jeg at dette er noe som vil gjøre meg godt.
  Er det ok å gjøre det under en faste? Jeg holder på med sitronsaftkuren og er i modus for å kvitte meg med alt jeg ikke trenger :-)

 3. anders sier:

  Kan dere si noe om effektene etter denne kuren? Mer energi osv?

  • admin sier:

   Det er mange fordeler ved å rense lever og galle. Blant annet bedret fordøyelse, mer energi, høyere forbrenning osv. kan også hjelpe mot allergiplager. Avhjelper også kroniske hodepiner og akne. Husk alt vi spiser går gjennom leveren. Det er leverens rolle å filtrere ut og beskytte kroppen og immunsystemet. Ofte kan det også sammle seg virus og bakterier i gallesteinene som kan føre til andre og mer alvorlige plager. En god helse krever en velfungerende lever :-)

 4. Olaug sier:

  Heisan,
  Ble inspirert av bloggen – har nå gjennomført kuren for første gang, med godt resultat til slutt :)
  Var litt urolig for om kuren ville være for heftig for meg pga redusert form, så tok litt mindre salt. Spiste vegetarisk, men muligens for mye på dag 1. Fastet fra 14.30, og forskjøv tidspunktene tilsvarende utover kvelden. Var ikke kvalm og sovnet.
  Neste morgen etter drikke kl 06.00 ble magen urolig, hadde normal avføring, la meg i igjen (etterhvert på siden, kanskje dumt?), kvalmen tiltok, og hadde ukontrollert sprutoppkast rett på tapetet på vei til badet – elendig form. Satt da langt inne å drikke siste glasset, men gjorde det kl. 09.30.
  Alt dette uten å ha sett en eneste gallesten! Først ved 12.00 tiden, etter å ha drukket grønnsaksjuice, hørte jeg et«pling» i dørslaget i do skålen, og derfra gikk det sport i jakten på gallesteiner utover dagen. Imponerende funn må jeg si! Fra små grønne til ca 1,5 cm grågrønne, så ingen rødaktige.
  Tips til andre er å ha tålmodighet selv om metabolismen er langsom. Det funker! Regner med det er gunstig for meg å gjenta kuren. Vil gjerne unngå oppkast neste gang. Tips/kommentar? Takk for nyttig og opplysende blogg :)
  Olaug

  • admin sier:

   Hei Olaug! Takk for at du deler dine erfaringer med oss. Veldig bra at du fikk ut gallesteiner selv om det tok litt tid. Viktig at du ikke bruker for lite av saltet ellers blir det vanskelig å få steinene ut. Husk Epsomsaltet åpner opp gallegangene slik at gallesteinene kan passere. Hvis du blir veldig kvalm av å drikke Epsom salt kan du også ta det i kapselform. Veldig gunstig å gjennta kuren flere ganger. Vil også anbefale deg å faste en hel dag før selve rensen for bedre effekt :-) Lykke til og hold oss gjerne oppdatert :-)

 5. Elisabeth 18 sier:

  Er ung alder en risiko/farlig faktor for å gjennomføre en slik rens ?
  Hvor mange slike må man normal igjennom om man vil oppnå resultater som fek: bedre lever-funksjon og derav finere hud? Er det andre metoder som er bedre for akkurat slike problem ?

 6. Silje sier:

  Kom over denne artikkelen via FB-siden, og det var litt av en a-ha opplevelse må jeg si! For fire år siden fikk jeg en rensekur, C24, av en venninne av meg. Hun hadde testet den tidligere men syntes det var en vel røff kur, men siden den nyinnkjøpte pakken kostet litt lurte hun på om jeg ville bruke den heller enn å kaste den. Jeg tok kuren etter anvisning, og jeg må innrømme at jeg ble så dårlig at jeg måtte være borte fra jobb en hel dag for å gå på toalettet! (nei, jeg ante ikke hva jeg bega meg ut på og jeg leste ikke nok i forkant om virkningen!)

  Jeg avskreiv hele opplevelsen som forferdelig og uten noe spesiell nytte – men jeg stod igjen med et ubesvart spørsmål, og det var hvorfor det kom ut så mange erter og pistasjnøtter..jeg kunne da virkelig ikke huske å ha spist det på en stund?! Tenkte med meg at herregud jeg må tygge maten før jeg svelger, dette må jo ha ligget i tarmen min i uker. Innser at det er helt vanvittig å ikke ha fått det med seg – men jeg skjønner jo nå at det var store mengder gallestein. Vi snakker mengder. Og jeg var 24 år på det tidspunktet! Når jeg har noen dager å bruke så skal jeg gjennomføre en ny slik kur – og da gjøre det som anvist her ;-) Morsomt oppklarende og informativt!

 7. Petimeter sier:

  Hei. Lurte på om man kan bruke denne kuren selv om man har fått fjernet galleblæren?

 8. Elin sier:

  Hei!
  Lurer på om det er ok å gjennomføre kuren når man har gallesteinsanfall? Har verket en god del i natt og i dag er jeg ganske mørbanka, men klar for KUR!!
  :-D

Legg igjen en kommentar