Gode fettsyrer beskytter hjernen

Fisk, nøtter og andre matvarer som inneholder essensielle fettsyrer, som Omega-3, kan beskytte mot Alzheimers sykdom og andre hukommelsessykdommer viser nyere forskning. De gode fettsyrene ser ut til å senke nivået av et protein som knyttes til kognitive problemer. Ett gram omega-3 per dag – er nok til å senke disse nivåene med mellom 20 og 30 prosent.

http://www.forskning.no/kortnytt/320664

Vi har lenge blitt fortalt hvor sunt det er å spise fet fisk, men det er ikke noe i veien for å erstatte fisken du spiser med vegetabilske kilder til gode fettsyrer, som feks. hamprøolje. Hampfrø består av 30-35 % olje, og denne oljen består igjen av inntil 80% flerumettede fettsyrer i det perfekte forholdet 3:1 mellom Omega-6 og Omega-3.

Hampfrøolje kalles naturens mest perfekt balanserte olje. Dette på grunn av  det høye innholdet av de essensielle fettsyrerne Omega-6 og Omega-3. Hampfrøolje inneholder også linolsyre og gammalinolensyre som virker foryngende på huden, samt antioksidanter (vitamin-E) i tillegg til en rekke mineraler, deriblant kalsium, magnesium, kalium, fosfor, og mindre mengder jern og sink.

Tilførsel av essensielle fettsyrer er ikke bare bra for hjernen men kan også bidra i behandlingen av bakterielle infeksjoner, virker betennelseshemmende, styrker immunforsvaret, virker balanserende på hormonsystemet, og er godt for huden. I tillegg virker hampfrøoljen kolesterolsenkende og fjerner avleiringer i blodårene.

Amanprana Balance Delight Okinawa Hampolje
Er den eneste hampolje på markedet som ikke oksiderer i romtemperatur – og dermed heller ikke i kroppen. Det er de store mengdene naturlige antioksidanter og fullspektret E-vitaminer (alle 8 E-vitaminene) som hindrer oljen i å oksidere, og gjør dette til den desidert sunneste hampoljen på markedet! Oljen er svært næringsrik, helt naturlig, og inneholder alle de essensielle fettsyrer kroppen ikke produserer selv. Oljen er i tillegg helt rå, uraffinert, og 100 % økologisk.

Legg igjen en kommentar