Greens bekjemper kreft!

En ny studie fra Vanderbilt-Ingram Cancer Center og Shanghai Center for Disease Control viser at brystkreftpasienter som spiser grønne grønnsaker får redusert dødeligheten med hele 62% og har hele 35% lavere risk for tilbakefall.

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120403153531.htm

Denne studien viser at brystkreftpasienter som hadde det høyeste inntaket av grønne grønnsaker de første 36 månedene etter kreftdiagnosen hadde en generelt lavere risiko for dødelighet og en større overlevelsesstatistikk. Det interessante med denne studien er at den helt klart viser at jo mer grønnsaker man spiser jo høyere er statistikken for å overeleve kreften.

Grønne grønnsaker inneholder gunstige phytokjemikalier som kan ha beskyttende egenskaper i forhold til flere krefttyper. Forskere ser nå at nivået og kvaliteten på disse phytokjemikaliene også spiller en store rolle, og vi kan nok forvente at det blir forsket mer på disse bioaktive komponentene i forhold til sykdom.

Med flere studiene som blir gjort på viktigheten av å få i seg plantestoffer blir det bare tydeligere at supermat er svaret, med det høye innholdet av klorofyll, svært konsentrert næringstetthet, og et høyt innhold av fytokjemikalier med antioksidantlignende egenskaper, som beskytter mot frie radikaler og renser kroppen for skadelige stoffer er grønn supermat helt klart i en klasse for seg.

Allerede i 1931 oppdaget den amerikanske biokjemikeren Charles Francis Schnabel at hvete- og byggressets aller første blader inneholder mest næring. I 1934 søkte han om patent på produksjon av kosttilskudd for dyr og mennesker basert på hvete-, bygg- og rugskudd. Fra 1940 kunne man kjøpe Schnabels gresspulver i velassorterte apotek i USA og Canada.

For amerikaneren Ann Wigmore (1909–1994), som ble rammet av uhelbredelig tykk- tarmskreft, ble redningen å begynne å eksperimentere med sitt eget kosthold. Hun oppdaget at gjennom hvetegressets spireprosess øker innholdet av vitaminer og enzymer formidabelt. Wigmore ble frisk fra sin uhelbredelige sykdom, og regnes i dag som opphavskvinnen til den voksende interessen for det hun kalte «levende mat» eller «grønn mat» – mat som ikke er bearbeidet eller kvalitetsmessig forringet av tilsetningsstoffer.

Denne studien er derfor på ingen måte unik men sammen med flere andre studier på inntak av frukt og grønnsaker er denne med på å danne et større bilde av viktigheten med et sunt kosthold. Forhåpentligvis vil dette føre til at flere og flere leger tenke på sammenhengen mellom kosten og helsen og etterhvert komme med «grønne» anbefalinger.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17571966

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16521113

Legg igjen en kommentar