Hold deg frisk gjennom kuldebølgen

Januar, minus 12 grader og immunforsvaret har sittt å stri med. Ekstra immunstøttende supermat er et must på denne tiden av året når det florerer av influensa og andre ukumskheter. Her deler vi noen av våre «must haves» som vi mener alle burde ha i skapet for å holde seg frisk.

Etter desembers mange utskeielser kombinert med mørketiden, og D-vitamin mangel er januar ofte måneden hvor mange blir syke. Med kulda er vi mer utsatt for virus, bakterier og andre mindre hyggelige gjester, og mange kjenner nok at immunforsvaret er under press. Det er nå ekstra viktig å gi kroppen støtten den trenger. Et solid kosthold som innkluder mye supermat og økologisk ren mat er den beste måten å forebygge influensa og forkjølelser. I tillegg er det essensielt å unngå raffinert og prosessert mat, som sukker, hvete og slimdannende melkeprodukter.

Topplisten av immunstimulerende supermat

1.Supernature Red Marine Algae Plus, eller Rødalger, er regnet blant naturens sterkeste immunstyrkende middel. På grunn av sitt høye innhold av polysakkarider som kalles carragener, hjelper den kroppen bekjempe virus og bakterier, og både styrker og assisterer i perioder der immunforsvaret er under stress.

2.Supernature Olivenbladekstrakt. Forskning viser at olivenbladekstrakt kan hjelpe mot virus, bakterier, parasitter, sopp og gjærsopp.Vår olivenbladekstrakt er i tillegg forsterket med solhatt, som også er kjent for å være immunstyrkende og virke dempende på forkjølelsessymptomer.
Olivenbladene har en kraftig antioksidanteffekt og inneholder det spesielle virkestoffet oleuropein. Dette er et antimikrobielt stoff som kan hemme veksten av mange patogener (sykdomsfremkallende mikroorganismer). Denne kombinasjonen kan styrke et utfordret immunforsvar, og også virke forebyggende på sopp, parasitter og diverse bakterievekster. Olivenblad er tradisjonelt brukt som middel mot forkjølelse, influensa, og blir ofte omtalt som naturens antibiotika :-)

3.Supernature Amla-C Plus Amla-bæret har en av de høyeste konsentrasjonene av C-vitamin i naturlig form. I tillegg inneholder bæret også en imponerende mengde antioksidanter, og særlig bioflavonoider. Dette er kanskje det mest komplette C-vitamintilskuddet på markedet!
Naturlig C-vitamin er mange ganger mer potent enn syntetisk C-vitamin (eks: Askorbinsyre), og derfor trenger du mindre av det. Siden C-vitaminet er naturlig bundet til næringstoffer i bæret, vil det også tas opp og utnyttes maksimalt i kroppen.
Forskning viser at 8,7 mg C-vitamin fra amlabæret tilsvarer 100 mg av det vanligste syntetisk fremstilte C-vitaminet.

4.Supernature Antioxidant extreme Antioksidanter er helt vesentlig i forhold til å styrke immunforsvaret. Kroppen bruker antioksidanter til mange viktige funksjoner som daglig rengjøring, detox og vedlikehold. Dette produktet dekker hele spekteret av antioksidanter kroppen trenger til alle disse store prosessene, og virker som oppryddingshjelp i forhold til betennelser og opphopninger. Er immunforsvaret under stress trenger kroppen ekstra antioksidanter for å begrense potensielle skader.

5.Spirulina er kanskje den mest bredspektrede og næringstette matsubstans som finnes. Studier viser at spirulina er meget gunstig for produksjonen av antistoffer og cytokiner, kan øke kroppens motstandskraft og bekjempe virus og bakterier. Den gir metthetsfølelse, stabiliserer blodsukkeret og hele kroppens kjemi – er svært næringseffektiv og gir raskt resultater. I tillegg har både FN og WHO (Verdens helseorganisasjon) anbefalt Spirulina som et trygt kosstilskudd for barn.

Fit for fight – Immunstyrkende smoothie

4 dl vann eller eplejuice
1 ts Supernature Spirulina
1 ss Supernature Aktivated Barley
2 kapsler rødalge (åpne kapslene og tilsette pulveret)
1 kapsel Antioxidant extreme
½ økologisk agurk
1 pære
1 bit fersk ingefærrot

Bland alt i blender. Drikkes daglig.

Enjoy! :-)

 

Kommentarer

2 tilbakemeldinger - “Hold deg frisk gjennom kuldebølgen”
 1. Malin sier:

  Hej och tack för en flott blogg:-)

  Sitter och läser om Amla-C.
  Rekommenderat intag av C-vitamin är ju 200mg (syntetisk) finnes ju i upp till 1000 mg i Norge. På emballaget till Amla C står rekommenderat intag 46 – 92 mg. Läser att Amla C är mycket starkare (ibland nämns 10 ggr starkare) Innebär det att genom att ta 46 mg Amla C så motsvarar det 46*10= 460 mg syntetiskt?

  • admin sier:

   Hei Malin! Beklager et litt forsinket svar!
   Naturlig vitamin-C, som Amla-C er mange ganger mer potent enn syntetisk vitamin-C og derfor trenger du mindre av det.Det er viktig å forstå forskjellen på syntetisk vitamin-C og naturlig vitamin-C. Askorbinsyre er en syntetisk fremstilt syredannende antioksidant, og må ikke forveksles med naturlig C-vitamin. På sikt kan inntak av store mengder askorbater virke belastende på nyrene.
   Det er stor forskjell å få vitaminer fra naturlig mat som inneholder co-faktorer som assisterer kroppen med opptaket, og det er ikke mengden du spiser som er viktig, men opptaksevnen i det du spiser. Undersøkelser viser at naturlige c-vitaminer fra mat var 1210% ganger med biotilgjengelig enn kunstige c-vitaminer (Askorbinsyre). En god regel er da å gange innholdet av naturlige vitaminer med 10 :-)

Legg igjen en kommentar