Kreftceller elsker raffinert sukker viser omfattende forskning fra USA

Raffinert sukker er giftig, og det er kanskje på tide å kontrollere sukkerinntaket i befolkningen for å få en bedre folkehelse?
Dr. Sanjay Gupta fra CBS News «60 minutes» ser nærmere på hvilke farer sukker har for vår helse. Her intervjuer han Dr.Robert Lustig, en av USAs største sukkereksperter, og Lewis Cantley, Harvard professor og sjef for Beth Israel Deaconess Cancer Center.

Allerede på 30-tallet ble det kjent at kreftceller vokser seg sterke på sukker. Da den kjente Nobelprisvinnende Dr. Otto Warburg publiserte sine oppdagelser om at oksygenet i normale celler blir byttet ut med en fermentering av sukker i kreftceller. Enkelt sagt kreftceller elsker sukker. Merkelig nok er det ikke før i den senere tid at forskere igjen har begynnt å se nærmere på dette fenomenet.

En av de mest kjente forskerne innefor den molekylære linken mellom overvekt, diabetes og kreft er Dr.Lewis Cantley. Han og hans forskergruppe har sett på sammenhengen mellom et høyt inntak av sukker og økt risiko for visse krefttyper. Dr. Cantley mener at et høyt nivå av insulin i kroppen, kan gi raskere vekst av visse kreftsvulster pga at kreftceller har insulinreseptorer. Disse reseptorene  gjør at kreftcellene klarer å ta opp mer glukose en vanlige celler som igjen gjør at de kan vokse raskere.

Les intervju med Lewis Cantley her: http://www.sciencewatch.com/inter/aut/2010/10-nov/10novCant/

 

Kommentarer

3 tilbakemeldinger - “Kreftceller elsker raffinert sukker viser omfattende forskning fra USA”
 1. Ragnhild sier:

  Uff, sukker er skumle greier. Jeg er faktisk veldig glad jeg er livredd for det, og holder meg unna. Bruker yacon og dadler isteden :)

 2. Elin sier:

  Hei!
  Jeg er litt freidig å kommer med et bloggønske til dere!
  Kunne dere hatt mulighet til å skrive et innlegg om dette med melk og melkeprodukter? Leser jo masse om at melk er for spedbarn og kalver og ikke bra for kroppen for voksne mennesker, men hvorfor er det slik? Er det foreksempel laktosen som gjøre at man får uren hud? Vil det da være greit å drikke laktoseredusert? Er eventuelt økologisk melk bra?

  • admin sier:

   Hei Elin!
   Så hyggelig at du har bloggønsker! Vi får mange spørsmål om dette og det er et viktig tema, så du kan forvente et blogg-innlegg om dette i løpet av kort tid :-)

Legg igjen en kommentar