Sannheten om syntetiske vitaminer og mineraler!

Tror du at du får dekket dagsbehovet av næringstoffer gjennom den daglige vitamin og mineral pillen? Tror du at det da ikke er så farlig om du slurver litt med kosten? Da kan det tenkes at du ber om trøbbel! Forskning viser at daglig inntak av syntetiske tilskudd kan svekke immunsystemet.  Syntetiske vitaminer og mineraler blir oppfattet av kroppen som «inntrengere», en trussel som må angripes, på sikt kan dette føre til ubalanser og sykdom. Dette viser en omfattende dansk studie gjennomført ved forskningssenteret Copenhagen Trial Unit, studien har vist at syntetiske kosttilskudd kan være direkte farlige.


Kun moder natur kan lage et eple. Forskere og kjemikere forsøker forgjeves å reprodusere naturen i et labratorium, men ny forskning viser at deres kjemiske produkter ikke er helsebringende. Det kan se likt ut i mikroskop, fortsatt er etablering og understøtting av liv en guddommelig gave utenfor menneskelig intellekt. Kunstige vitaminer har ikke mer felles med naturen enn en plastblomst. De vil ikke gi grunnlag for liv og vitalitet. Ekte naturlige vitaminer fungerer i harmoni med kroppen og vil skape synergi ved å ekspandere sin effekt langt utenfor et begrenset spektrum. Da trenger ikke kroppen tømme av egne ressurser for å erstatte manglene i det kjemiske produktet.

Det er viktig å få næringsstoffer gjennom maten og ikke tro at man kan lure kroppen ved å tilføre kunstige, isolerte næringsstoffer som kroppen ikke gjenkjenner som mat. Nyere forskning viser at altfor store doser av syntetiske og isolerte kosttilskudd kan virke belastende på enkelte organer, eller rett og slett ikke bli tatt opp i det hele tatt siden cellene våre ikke gjenkjenner stoffene som mat eller har problemer med å bryte dem ned.

De fleste av oss i dag har også et dårligere opptak i tarmen og nedsatt tarmfunksjon mye på grunn av at vi spiser mye tungt fordøyelig mat som bidrar til belastninger. Siden næringen i maten i dag ikke lenger er det den var for 30-50 år siden, kreves det at vi må spise ekstra mye rå, økologiske grønnsaker, og frukt for å sikre inntaket av tilstrekkelig næring hver dag. De færreste har muligheten til å spise 15 økologiske om dagen. Det er her supermaten kommer inn og redder hverdagen. Supermat er ren økologiske, eller viltvoksende mat som inneholder ekstremt store konsentrasjoner av næring. Ren levende supermat inneholder kun naturlige næringsstoffer i høye doser som kroppen gjenkjenner som ren næring!!

Naturlig mat oppleves aldri forgiftende slik som syntetiske vitaminer gjør. Vitaminer har som oppgave å forebygge sykdom og fremme helse. For eksempel er 95% av alle C-vitamintilskudd syntetiske, mange av disse påstås å være naturlige, fra Acerola eller annet, men er tilsatt syntetisk askorbinsyre. Forskning i over 20 år har vist at syntetiske tilskudd blir oppfattet av kroppen som en inntrenger og en trussel som må angripes. Et fast inntak av kunstige vitamintilskudd kan derfor få kroppens immunbevarende celler til å konstant være i aktivitet for å bekjempe det du tror er sunt for deg! På sikt kan dette svekke immunforsvaret, føre til sykdommer og mutagene tilstander i cellene.


 

Kommentarer

4 tilbakemeldinger - “Sannheten om syntetiske vitaminer og mineraler!”
 1. Elisabeth sier:

  Hei. Denne uken fikk jeg vite at jeg har ME, etter å ha vært syk i 2,5 år. Har dere noen tips for hva jeg kan spise (eller ikke) for å få bittelitt energi og litt midre muskelverk ?
  Jeg er 35 år, selvstendig næringsdrivende innen hudterapi, har 2 barn, mann og har god livskvalitet med familie og venner (bortsett far sykdommen). Er ikke overvektig, men vekten har likevel steget med 7 kilo desse årene pga MEen. Er opptatt av kosthold og spiser mye glutenfritt (vår sønn har cøliaki) , spirulina, chlolla, purely greens, linfrøolje, hempfrø, acai, chia, cocosolje, rice bran, rå kakao, goji, tart cherry, agave, kinesisk balanse te.
  Har dere noen innspill ??

  • admin sier:

   Hei Elisabeth!
   Vi får mange spørsmål om ME, og det er en komplisert tematikk med mange faktorer som spiller inn. Vi har bestemt oss for å komme med et blogg-innlegg om dette i løpet av denne uken så her er det bare å følge med videre. Håper du får svarene du ønsker i blogg-innlegget :-)

 2. Hei til dere i Super Nature.

  Nyttig info. Sikker på at mange flere merker enn det vi aner er syntetisk.
  Er der noen liste man kan ta en sjekkerunde ? Så vet man hvilkne merker man rett og slett bare kan boikotte?
  Og hvilkne merker vet man sikkert har helt » helt reint mel i posen » ?

  • admin sier:

   Hei Maren! Vi anbefaler at du leser nøye gjennom ingredienslisten på alt du kjøper. Det finnes desverre ingen oversikt over hvilke produkter som er syntetiske så det beste er alltid å være informert og ta gode valg. Se etter Wholefood/supermat produkter, og unngå blandingsprodukter :-)

Legg igjen en kommentar