Spennende forskning på Tart cherry

Tart Cherry

Vi synes det er veldig spennende med all forskning som blir gjort på supermat, og vi følger hele tiden med på nye forskningsrapporter. Her har vi funnet flere spennende rapporter om Tart Cherry. Det finnes allerede mye forskning rundt fordelene ved antioxidanter, melatonin, og Tart Cherry, og det er alltid gøy å lese “siste nytt”.

I en ny studie har forskere ved The Nicholas Institute of Sports Medicine and Athletic Trauma ved Lennox Hill Hospital, og ved VA Medical Center and University of Pennsylvania konkludert med at Tart Cherry var meget effektiv i behandling av pasienter med leddbetennelser, og leddgikt i knær.

http://www.naturalproductsinsider.com/news/2011/11/tart-cherries-offer-arthritic-relief.aspx http://www.prweb.com/releases/prweb2011/11/prweb8960553.htm

Flere studier viser også at Tart Cherry kan være meget gunstig for betennelses-tilstander, stølhet i muskulatur, søvn, humør, immunforsvar, og kan gi en generell økning av velvære. Se flere linker lengre nede.

Tart Cherry eller surkirsebær er en frukt særdeles rik på antioksidanter, melatonin og antocyaniner, og fytokjemikalier. Pure Planet Tart Cherry kirsebærkonsentrat er en solid kilde til disse helsebringende stoffene. Kirsebæret som Tart Cherry kirsebærkonsentrat lages av, har en av de høyeste ORAC-verdien vi noen sinne har målt i frukt. ORAC er kort for Oxygen Radical Absorbance Capacity, og er et mål på innholdet av antioksidanter. Antioksidanter beskytter kroppens celler og kan hindre prematur aldring av huden. De kraftigste antioksidantene i Tart Cherry er melatonin og antocyanin. Melatonin er et hormon som naturlig finnes i kroppen og som spiller en viktig rolle i regulering av søvn. Antocyanin gir planter farge – det gjør blåbæret blått og auberginen burgunder. Begge stoffene er i også kraftige antioksidanter med en egen evne til å uskadeliggjøre frie radikaler

De viktigste fordelene:

• Høyt innhold av naturlig melatonin, som gir dypere sovn og bedre søvnkvalitet

• Svært rik på antioksidanter – hele 7000 orac pr døgndose

• Inneholder de svært aktive og kraftfulle antioksidantene ellarginsyre, antocyaner og proantocyaner

• Fin ved bla. urinsyregiktplager(ellarginsyre), søvnløshet og depresjoner

• Styrker vitalitet og velvære

• Styrker immunforsvaret

• Betennelseshemmende, og letter restitusjonen ved fysiske anstrengelser

Tart Cherry kirsebærkonsentrat virker i tillegg oppløftende og vitaliserende, og har en deilig, naturlig smak av friske kirsebær.

Tart cherry dokumentasjon:

Mot stølhet: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2579450/?tool=pubmed http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19883392 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496666

Anthocyaniner i Tart Cherry: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11600045 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10075763

Melatonin som antioksidant: http://www.actabp.pl/pdf/4_2003/1129s.pdf

 

 

Kommentarer

En tilbakemelding - “Spennende forskning på Tart cherry”
  1. marerita sier:

    Har dere tips til forskjellige måter å få det i seg på? Her går det stort sett i med vann, kaldt eller lunkent på kvelden, evt farris ved gode anledninger :)

Legg igjen en kommentar