Spis mer sjokolade – gå ned i vekt?
Vi elsker å få flere gode grunner til å spise mer sjokolade, og ny forskning fra Beatrice Golomb og kollegaene fra University of California, San Diego viser nå at sjokolade kan virke slankende. Hvordan blir det bedre en det?
http://www.forskning.no/artikler/2012/mars/317508
Vi velger selvfølgelig råkakao, og holder oss langt unna alle kakaoprodukter som er behandlet og overprosessert. Det er viktig å huske på at de komplekse næringstoffene og fettsyrene som gjør råkakao til supermat blir borte ved varme, og opptaket av de gode stoffene blir ødelagt i kombinasjon med melkeprodukter. Lag derfor sjokolade selv!
Råkakao er i en klasse for seg når det gjelder supermat og er kanskje den mest komplekse matvaren vi har. Råkakao inneholder en enorm mengde naturlige stoffer som er kjent for å lindre lett nedtrykthet og skape en følelse av glede og velvære. I tillegg er råkakao ekstremt rik på antioksidanter og mineraler. Råkakao inneholder også en god del magnesium som er kjent for å ha en god effekt på kroppens muskler innkludert hjertemusklenes funksjon. Råkakao er kjent for å hjelpe kroppen til å bli mere alkalisk i motsetning til mye av den prosseserte maten som dessverre har blitt så vanlig i vår tid. Du kan altså nyte råkakao og samtidig vite at du gir kroppen din noe den helsemessig også setter pris på.
Ser man nærmere på hva råkakao inneholder, vil man se at det muligens er det mest komplekse matvare på jorden: Foruten å inneholde vann, protein, fett, karbohydrater, fiber, jern, kalsium, magnesium, B-vitaminer, vitamin C og E og ihvertfall 300 andre identifiserbare kjemiske komponenter, inneholder det også opp til 1200 kjemiske kombinasjoner som ikke er i vårt daglige vokabular.
2 1/2 dl rå cashewnøtter eller valnøtter
1 1/4 dl råkakaopulver
1/2 appelsin, ink. skallet, skåret i mindre biter
2 ss Supernature hampproteinpulver
1-2 ts Supernature agavenektar
2 1/2 dl Supernature gojibær
1/2 dl risklipulver (Pure Planet Rice Bran)
3 dl Aman Prana extra virgin kokosolje
Revet appelsinskall til pynt
Bland alle tørrvarene i en bolle og tilsett kokosoljen. Oljen skal være flytende. Hell blandingen i en blender og kjør til den er myk og glatt. Det tar ca. 2 minutter. Ha over i en form i passe størrelse. Det kan lønne seg å ha plastfilm i formen for å unngå at kaken setter seg fast. Sett i fryseren i ca. 1 time, eller i kjøleskapet til du selv syns den er hard nok. Skjer opp i firkanter eller server som den er.
NYT!!
Love it!!!