Statistikk viser at nordmenn helst velger billig usunn mat til middag!

Dessverre velger fortsatt gjennomsnitts-nordmannen veldig kortsiktig i forhold til egen helse, og bruker mye penger på lite næring istedenfor matvarer med høy kvalitet. Vi syns det er skremmende hvor lite ansvar mange tar for sin egen helse. 

«Analysebyrået Nielsen har på oppdrag for Opplysningskontoret for frukt og grønt spurt et landsrepresentativt utvalg på 1766 personer om deres middagsvaner. Listen over hva som velges til middag i Norge toppes av frossenpizza, pølser og brødmat (…)Professor i mat- og ernæringsvitenskap Wenche Frølich slår alarm og sier det har vært alt for lite oppmerksomhet rettet mot viktigheten av grønnsaker de siste årene» skriver Dagbladet.

http://www.dagbladet.no/2012/03/11/nyheter/innenriks/ernering/gronnsaker/20642057/

Sammenhenger mellom vitamin/mineralmangel og forskjellige typer sykdommer avdekkes jevnlig, både i forbindelse med kreft, alzheimer, adferdsproblemer og nedsatt immunforsvar. Supermat er en enkel måte for å få i seg nok av de viktige næringsstoffene, en god forsikring for din egen og din families helse.

«Undersøkelsen viser at den påståtte tidsklemma skyver grønnsaker og frukt ut av kjøkkenet til fordel for ferdigmat. I undersøkelsen kommer det fram at en stor del av de spurte mener at andre en dem selv har ansvaret for at de spiser rett mat. 19 prosent av de spurte sier at matprodusentene skal ta ansvaret for at de spiser riktig og 14 prosent mener norske dagligvarebutikker skal sørge for at de får i seg rett mat»

Det oppleves kanskje billigere å handle lettvint mat i matbutikken, men på sikt vil det bli dyrere både for deg og samfunnet.
Gjennomsnittsprisen på frossen pizza er på 40-50 kroner og inneholder ingen vitale næringsstoffer. Kun prossesert, og «død» mat. Mens for eksempel supermat som Pure Planet Greens of Kamut, koster kun 3 kroner per daglig dose, 1 ts, og inneholder en mengde gode næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fytokjemikalier.

 

 

Kommentarer

En tilbakemelding - “Statistikk viser at nordmenn helst velger billig usunn mat til middag!”
  1. Ragnhild sier:

    Jeg forstår virkelig ikke at ikke folk tar ansvar for egen helse!! At noen TØRR å leve på «maten 7″ de spise synes jeg er helt utrolig! Og irriterende! De er jo våre skattepenger som går til å dekke omsorg for de som har blitt syke. Og mye sykdom kan hindres med ekte mat og riktig næring!

Legg igjen en kommentar