Supermat – den nye store helsebølgen sier dagens VG

«Supermat er supertrendy»skriver VG i dag. VG inviterte Mat- og landbruksministeren Trygve Slagsvold Vedum og mesterkokkene Jarle Baer og Tommy Østhagen til å prøve ut supermat. Supermaten ble tilberedt av våre egne Superdamer Trine Berge og Sara Chacko. Smakspanelet kom til dekket bord med fem retter bestående utelukkende av supermat. Dette er den nye store helsebølgen mener VG.


På menyen sto både algesmoothie, hvetegress-suppe, tang, rå veganlasagne og rå sjokolademousse. Ingen av de hadde tidligere prøvd supermat. Det skeptiske matpanelet ble positivt overasket og supermaten skled lett ned. «Det var bedre en forventet. Smaken var forsiktig men god» sa matministeren. Kokkene var enige: «Maten har en mild smak. Det meste var godt».

I dagens artikkel uttaler ernæringsprofessor Christian Drevon seg om supermat og mener det er lite bærekraftig. Dette kan vi avkrefte, supermat er bærekraftig, er lett å dyrke og har hundrevis av vitenskapelige studier bak seg. Verdens helseorganisasjon, WHO, anbefaler supermat-algen Spirulina til små barn, og mener algen kan være med på å bekjempe underernæring.

På den andre siden uttaler lege Dag Schiøth seg meget positivt om supermat i samme artikkel. Schiøth anbefaler supermat til sine pasienter med gode resultater. VG skriver videre om Dr. Schiøth: «Han mener fokuset til den tradisjonelle skolemedisinen burde rettes mer mot forebyggende og optimaliserende helsearbeid. »

Supermat er helt klart supertrendy, og vi er glade for at supermaten får så stor oppmerksomhet og er veldig stolte av Superdamene!

 

 

Kommentarer

En tilbakemelding - “Supermat – den nye store helsebølgen sier dagens VG”

Trackbacks

Se hva andre sier...


Legg igjen en kommentar