Supermat og bedre lavkarbo!

Lavkarbo-dietter blir stadig mer populære. Det finnes mange forskjellige modeller og dietter. Felles for dem alle er at man kutter ned på karbohydrater, og da spesielt kort-kjedet/hurtig karbohydrat. Noen dietter anbefaler så lite som 0-150 gram karbohydrat pr dag. Ved karbohydratfattig diett og kosthold, vil mange få redusert inntaket av bl. a. vitaminer, mineraler, sporstoffer og enzymer, samtidig som det økte inntaket av kjøtt- og melkeproteiner gjør kroppen surere. Bruk av Supernature supermat under lavkarbo-dietter sørger for at kroppen får tilført hele spekteret av ren, livsnødvendig næring, alle essensielle næringsstoffer og bidrar til at kroppen holder seg i kjemisk balanse. Supermaten gir samtidig en helt nødvendig og naturlig rens og utskillelse av avfallsstoffer.Du oppnår rett og slett bedre og sunnere resultater.

Lettere lavkarbo med riktig protein! Rikelig med riktig protein en forutsetning for resultater! Under lavkarbodietter økes inntaket av proteiner og fett. Proteiner fra de tradisjonelle proteinkildene vi kjenner fra kostholdet vårt (i hovedsak animalske kilder), legger igjen mye avfallsstoffer, og stjeler energi og næringsstoffer fra kroppen under fordøyelsesprosessen. Pure Planet Spirulina, Chlorella og Purely Protein, inneholder store mengder svært lettopptakelig protein – imellom 57 og 67 %. Algene har i tillegg et høyt innhold av vitamin B 12, og B 12 i Spirulina har en biotilgjengelighet på 36 %. Mye av dette er tilgjengelig som aminosyreforbindelser. Proteinene i supermaten tas umiddelbart opp gjennom fordøyelsen og belaster verken kroppen eller fordøyelsen i prosessen. Ved inntak av f. eks kjøtt, må kjøttet først brytes ned til aminosyrer i fordøyelsen før det kan tas opp. Med supermat “hopper du over” den mest belastende delen av fordøyelsprosessen, og får tilført næringsstoffer som krever minimal fordøyelse og ikke belaster kroppen. Du trenger dermed også langt mindre mengder, siden kroppen utnytter maten bedre. Supermaten er også rik på enzymer, som er viktige både for å bryte ned mat i tarmen, og for næringsopptaket.

Essensielle langsomme karbohydrater Mange misforstår lavkarbo-trenden, og stopper tilførsel av alle karbohydrater. Dette er ikke nødvendig, og bør frarådes. Det er de hurtige karbohydratene som anses som skadelige. I de langsomme karbohydratene (med lav GI) fra planter, finner du også svært viktige næringsstoffer som er helt nødvendige for å opprettholde god helse over tid. Næringskilder med langsomme karbohydrater gir blant annet rik tilgang til ulike typer antioksidanter, vitaminer, mineraler, sporstoffer og enzymer. Langsomme karbohydrater vil i liten grad påvirke insulin-nivået, og gir stabil energi og stabilt blodsukker. Mangel på karbohydrater i kosten kan over tid tappe kroppen og særlig hjernen for viktige næringsstoffer, føre til svekket immunforsvar og etter hvert svekket allmenntilstand. Supernature supermat inneholder bredspektrede, langsomme karbohydrater kombinert med enorme mengder vitaminer, mineraler, sporstoffer, enzymer og antioksidaner. Du vil få tilført alle de gode egenskapene ved karbohydrater – og ingen av de negative. Kroppen vil fungere optimalt og hele kroppens kjemi blir stimulert. Gode kilder til lavglykemiske karbohydrater er Pure Planet Aktivated Barley, Bio Stabilizer, Greens of Kamut, Prebiotic Fiber, Purely Greens Max, Purely Greens, Purely Protein og Rice Bran Solubles. Både Pure Planet Aktivated Barley, Bio Stabilizer, Prebiotic Fiber og Rice Bran Solubles inneholder også en god andel kostfiber som senker kolesterolet og er med på å stabilisere blodsukkeret.

Riktig fett gir økt forbrenning og superhelse! Så å si alle lavkarbo-dietter anbefaler et høyere inntak av fett. Da blir det enda viktigere at fettet man spiser er av riktig type, og gir gode helseeffekter. Amanprana er verdens kanskje aller fremste oljetilskuddserie. Kvaliteten er ekspesjonell. I tillegg har Amanprana et stort miljø-engasjement, og alle produktene er fairtrade og økologiske. Hele serien er velegnet for alle som går på lavkarbo, og sikrer et variert inntak av rå, ubehandlet olje fra en rekke kilder. Som eneste produsent i verden, leverer Amanprana oljer som er rike på naturlige antioksidanter. Oljene inneholder altså ingen kunstige E-vitaminer eller noen andre tilsetningsstoffer. Ulikt mange andre oljer harskner de dermed ikke i kroppen, og fettsyrene kan utnyttes optimalt. Amanprana oljetilskudd gir bl.a stabil energi, styrker immunforsvaret, renser kroppen, balanserer hormonene, demper betennelser, senker kolesterolet, stimulerer fordøyelsen, gir bedre hud etc. Amanprana har oljer som egner seg til salater, smoothies, steking, baking og på brødskiven.

Hvorfor lavkarbo? Bakgrunnen for lavkarbotrenden er at verken du eller kroppen din Greens of Barleytrenger korte, raske karbohydrater med høy GI. Dette er karbohydrater vi finner i produkter som inneholder raffinert sukker og andre raffinerte høyglykemiske stoffer. Disse karbohydratene øker insulin-nivået, dvs. påvirker blodsukkeret, og vil kunne skape ugunstige og til dels kraftige svingninger og ubalanser i kroppens kjemi. Slike svingninger kan igjen føre til at kroppens naturlige kjemi forstyrres også på lang sikt, og at sukkeret omdannes til fett og lagres. Med supermat fra Supernature sikrer du både effekt av dietten, samtidig som du sørger for at kostholdet ditt styrker immunforsvaret, kroppskjemien og din generelle helsetilstand.

Her har vi en liten oversikt over karbo-innhold i en rekke supermatprodukter

lavkarbo (dagsdose):  karbo per dose           karbo(100g)    protein(100g)    Fiber(100g)

Aloe Vera 40x (2ml)   0,2 g                           13,1 g                   0,2 g                    1,6 g
Chlorella (6g)             1,8                                 30 g                     60 g                     –
Greens of Barley (1g) 0,5 g                            44,5 g                  27,5 g                  2 g
Greens of Kamut (1g) 0,4 g                           40 g                      22 g                    5 g
Greens of Oat (3g)     1,8 g                              60g                      18 g                     –
Purely Greens (3g)     1,4 g                             47 g                      27 g                     20,25
Spirulina (10g)           1,6 g                              16 g                      70 g                     7 g
Aktivated Barley (10g) 6,59 g                      65,9 g                    10 g                     11,8 g
Bio Stabilizer (8g)       5 g                              62,5 g                   15,6 g                  12,5 g
Prebiotic Fiber (16g)  9,6 g                           60 g                       12 g                     30 g

Høykarbo(dagsdose): karbo per dose(g)       karbo(100g)    protein(100g) Fiber(100g)

Rice Bran Solubles (6g)   3,3 g                          55 g                   10 g                  5 g
Tart Cherry (30ml)     1,74 g                              58 g                   3,2 g                0 g

Forskningslink:
http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/ketosis-carbohydrates-and-the-brain-qa.html

Her er en enkel introduksjon til hvordan insulin påvirker fettprosent: http://www.youtube.com/watch?v=mNYlIcXynwE&feature=player_embedded#

Kommentarer

En tilbakemelding - “Supermat og bedre lavkarbo!”
  1. marerita sier:

    Jeg er ikke helt enig i at man automatisk får «redusert inntaket av bl. a. vitaminer, mineraler, sporstoffer og enzymer» på lavkarbo. Jeg har aldri spist så mye grønnsaker, salater og bær som etter jeg at jeg la om kosten til en mer karbo-redusert versjon (alt fra 30-70/80g pr dag). Og når jeg kuttet ut brød og korn åpnet det seg en ny verden ifht til nøtter og frø, som er mye mer næringsrikt og som ikke ødelegger kroppen som f.eks da hvetemel gjør. Jeg spiser ikke mer kjøtt enn jeg gjorde før, og synes ikke det er altfor mye heller. Normal porsjon i et måltid vil jeg si. Føler det er veldig misforstått, og kjenner meg sjelden igjen når lavkarbo blir beskrevet sånn.. Men, jeg er veldig enig i at for noen øker da melkeprodukt-inntaket, i form av feite melkeprodukter, og det er kanskje ikke heldig når veldig mange av oss tåler det dårlig, OG det gjør kroppen surere så den biten jobber jeg med nå og har redusert inntaket til et minimum.
    Men, jeg er superfornøyd med at jeg har «oppdaget» supermaten og kjenner at den gjør meg godt – enda bedre enn kun karbohydratredusert kost alene :) Så her er det lavkarbo pluss supermat som gjelder!!

Legg igjen en kommentar