Happy Valentines! Sjokolade beskytter mot hjerneslag og hjertesykdom
Vi elsker å få flere gode grunner til å nyte sjokoladens fantastiske helsebringende egenskaper. Vi syns derfor det er ekstra hyggelig å lese forskningsrapporter som omhandler sjokoladens terapeutiske egenskaper. Så gi råsjokolade bort i Valentines gave i dag med mer enn god samvittighet!
Her kan dere lese forskningsrapporten gjort i et svært omfattende studie utført ved det svenske Karolinska Institutet http://content.onlinejacc.org/cgi/content/full/58/17/1828
-sjokolade kan redusere sjansen for å få en hjertesykdom med 30%.
-Redusere sjansen for blodpropp med 25 til 50 %.
-Sjokolade kan også hjelpe mot beinskjørhet.
Vi mener selvfølgelig at for å få maks effekt av sjokoladen bør den spises rå slik at næringsstoffene er intakte. Råkakao inneholder mer antioxidanter enn både rødvin og grønn te, i tillegg til at den inneholder store mengder magnesium. Innholdet av antioxidanter er faktisk så ekstremt høyt at det slår alle andre antioxidantrike superfrukter og bær tilsammen!! Råkakao inneholder dessuten forelskelseshormoner, seratoniner og endorfiner, som i tillegg har antidepressiv virkning. Dette er ren lykkemat!! Her kan dere lese hvorfor man blir så lykkelig av sjokolade
http://www.forskning.no/artikler/2011/desember/308410
«Forskere har også funnet ut at kakaoen inneholder så mange bra stoffer at den kan forlenge livet. Forskere ved Harvard School of Public Health undersøkte 8000 mennesker over 65, og fant ut at moderate sjokoladespisere i gjennomsnitt lever ett år lengre enn andre».
inneholder råkakao hormoner (seratoniner, endorfiner…..)…? Sketchy…
Hei! Nei det inneholder ikke hormoner, men stoffer som stimulerer produksjonen av disse glade hormonene:-)
Hei! Det er så mye å sette seg inn i at jeg må spørre her.
Er denne sjokoladen sukkerfri/sukkererstatningfri ? Hvor får man tak i den?
Skal holde meg unna melkeprodukter, frukt, sukker og sukkererstatning, hvetemel, e-stoffer… Så det er kompliserte greier, for det meste innholder e-stoff og sukker av et eller annet slag…
Hei Freya,
Ombar sjokolade inneholder kokossukker, som søtstoff. Det er utvunnet fra nektaren til blomsten på kokospalmen og er et fint alternativ til sukker siden det har en lav gi (35), inneholder masse antioksidanter og er naturlig rikt på mineraler. De fleste sjokolader inneholder noe som er søtt siden kakao er naturlig bittert. Hvis du er glad i mørk sjokolade og har lyst på kakaosmaken kan vi anbefale at du spiser Supernature Helt Rå Kakaobønner. Det er kun kakaobønner og siden det ikke er tilsatt noe vil du helt sikkert tåle å spise dem.