Italiensk inspirert Supersalat

Grønnsaker er en god og viktig kilde til mange næringsstoffer, men en ny studie fra Mario Ferruzzi ved Purdue University viser at du ikke vil nyttegjøre deg disse vitaminene og næringsstoffene uten riktige fettsyrer. Så hvis du vil ha maksimalt med næringsstoffer ut av grønnsakene dine må du faktisk spise de sammen med gode fettsyrer. Et meget godt argument for å lage en god salatdressing til dagens supersalat!

Studien viser at en god, fet dressing over salaten gjør at man tar opp karotenoider i maten bedre. Karotenoider, innkluderer lutein, lykopene, beta-karotene og zeaxanthin, er alle fettløselige. Fettløselige vitaminer blir fordøyd og tatt opp sammen med fettet. De fleste typer grønnsaker, frukt og bær inneholder karotenoider. Så hvis du vil ha maks næringsopptak av frukt og grønnsaker er gode fettsyrer tingen.

Italiensk inspirert supersalat
2 porsjoner

1/2 dl pinjekjerner
10-12 cherrytomater
1 dl mariinerte oliven
1 dl marinerte, soltørkede tomater
1/2 dl Supernature hampfrø
1 dl crispsisalat eller annen sprø salat
2 dl ruccola
1 dl hakket frisk basilikum
3-4 artisjokkhjerter, skåret i biter
salatdressing
Parmaskinke eller annen god skinke

Salatdressing

1/2 dl Amanprana kokos- og olivenolje
2 ss Happy Delight Okinawa Omega 3
4 ss balsamico
1/2 ts fransk sennep
ev. litt kvernet hilalayasalt og nykvernet pepper.

Rist pinjekernene i en tørr stakepanne på middels varme til de er gylne. Del cherrytomatene i to. Ha tomatene og de andre ingrediensene unntatt skinken i en salatbolle og hell over salatdressingen. Server salaten på en seng av parmaskinke. Nyt!!

http://www.purdue.edu/newsroom/research/2012/120619FerruzziSalad.html

Kommentarer

3 tilbakemeldinger - “Italiensk inspirert Supersalat”
  1. Ragnhild sier:

    Denne så kjempegod ut- skal lages!! Er så glad i masse fett i salater; oliven og avokado og kjerner og nøtter- nam!!! Liker faktisk ikke salat uten fett, det blir så tørt og kjedelig!
    Spiste nettopp lettdampet brokkoli og asparges med kokosolje og avokado og Himalayasalt! Mmm!

Trackbacks

Se hva andre sier...
  1. […] laget en kjempegod salat som jeg skal ta med meg på vakt på treningssenteret. Etter jeg så denne oppskriften hos SuperNature i går, fikk jeg så utrolig lyst på en næringsrik salat med […]Legg igjen en kommentar