MANGEL PÅ JERN KAN GI PMS

Er du en av de mange som har PMS, har du kanskje en drøm om å slippe unna både iltert temperament, tårer og til tider uforholdsmessig sterke humørsvingninger. PMS kan blant annet gi hodepine, ømme bryster, oppblåst mage og er rett og slett ikke noe å å leke med. Dette kan faktisk også gå utover økonomien, da det viser seg at kvinner som har PMS kan ha en tendens til å bruke for mye penger. Det gjelder altså å være ekstra obs i de heftige dagene rett før menstruasjonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvinner er komplekse, og det er også årsakene til PMS. Undersøkelser viser at kvinner som opplever PMS-symptomer spiser 62 % mer raske karbohydrater, 79 % mer melkeprodukter og hele 275 % mer hvitt sukker enn resten av befolkningen. Fra den samme undersøkelsen fant man at kvinnene  får i seg 53 % mindre jern, 77 % mindre mangan og 52 % mindre sink (tall fra USA).* Så her har altså kosthold mye å si for at man skal holde blodsukkeret i sjakk, og sørge for nok mineraler gjennom kosten. Nylig fant man ut at de kvinnene som spiste mest jern fra planter, hadde opp til 40 % mindre sjanse for å utvikle PMS. Jern fra kjøtt viste seg å være mindre effektiv mot PMS.**

Det er altså jern fra planter som gjelder! Da er det jo ganske fint at om en spiser anbefalt dagsdose Supernature Spirulina, 5 gram (10 kapsler/2 ts), så tilsvarer dette 150 g okselever i jerninnhold. 5 gram Supernature Spirulina gir deg 15 mg jern, som er akkurat det staten anbefaler som daglig inntak. Undersøkelsen fra USA viste at ca 20 mg jern hver dag ga best effekt mot PMS. Da passer det jo fint at  alger og gress er en så utmerket kombinasjon. 2 ts Supernature Greens of Kamut, gir deg  6 mg jern.  En dagsdose spirulina og kamutgress gir altså tilsammen 21 mg jern. Med på kjøpet har du fått dekket 71 % av anbefalt  daglig inntak  av mangan, og en rekke andre superstoffer som klorofyll, vitaminer, mineraler og  effektive antioksidanter som superoksid dismutase (SOD) og fycocyaniner.

PMS er et ganske godt eksempel på  hvordan kroppskjemien vår kan virke inn på humøret. Det er kanskje ikke så rart at mange rapporterer om økt overskudd og livsglede etter at de startet med supermat!

 

 

*Nutritional factors in the etiology of the premenstrual tension syndromes.

**Intake of Selected Minerals and Risk of Premenstrual Syndrome

Textbook of Natural Medicine, Joseph E. Pizzorno, Michael T Murray. (2013) Elsvier.  S.1740

 

 

 

Legg igjen en kommentar