Miljøgifter i mors mat kan føre til infeksjoner hos barnet
«Maten vi spiser kan inneholde stoffer som er skadelig for helsa vår. Fosteret kan være spesielt sårbart for slike stoffer, med følger for helsa videre i livet. Hensikten med doktorgradsarbeidet var å undersøke om stoffer i maten som mor spiser under svangerskapet kan påvirke immunforsvaret til barnet»
Spennende doktorgradsarbeid av cand. scient. Solvor Berntsen Stølevik ved Folkehelseinstituttet ser på sammenhengen mellom miljøgifter i mors mat og luftveisinfeksjoner, astma-lignende symptomer og et svekket immunforsvar hos barn. Støleviks arbeid viser en klar sammenheng mellom mors inntak av PCBer og dioksiner og økt risiko for infeksjoner hos barnet de tre første leveårene.
http://www.matportalen.no/uonskedestoffer_i_mat/tema/miljogifter/miljogifter_i_mors_mat_kan_svekke_immunforsvaret_til_barnet
Det er viktig med et større fokus på dette økende problemet. Dette har vært en fanesak for oss i Supernature i alle år og vi håper på en økt bevisthet rundt sammenhengen mellom kjemikalier og barns helse.
Det er skremmende følge utviklingen i verden hvor stadig flere kjemiske substanser blir godkjent til bruk i mat og grensene for hvor mye giftrester som kan godtas stadig bli høyere. Når man vet hvor mange kjemiske substanser som overføres fra mor til barn både under graviditet og ved amming, og det er bevist at mødre har færre kjemikalier i kroppen etter at de har født, noe som tyder på at de faktisk gir veldig store mengder miljøgifter til sine barn, er det helt uakseptabelt å se på hvor mye sprøytemiddelrester som er tillatt i mat. Myndighetene tar utgangspunkt i enkeltstoffers effekt på helsa, men tar ikke hensyn til i hvilken grad inntak av flere ulike stoffer vil påvirke helsen, den såkalte cocktail-effekten. Det er fortsatt er stort behov for mer forskning for å få bredere kunnskap om hvordan sprøytemidler faktisk påvirker helsen.
Viste du at norske epler sprøytes med gift gjennomsnittlig syv ganger på en sesong, jordbær og gulrøtter seks ganger?
http://www.oikos.no/newsread/page.aspx?nodeid=6013
Så tenk alltid på langtidseffekten av dine daglige valg. Spør deg selv før du putter noe i munnen om dette vil virke oppbyggende eller ødeleggende på lang sikt. Velg ren, økologisk mat og supermat så reduserer du opphopningen av giftstoffer i kroppen, og gir deg selv og dine barn et bedre utgangspunkt for et lengre og sunnere liv.
Supermat som renser ut og hindrer opptak av miljøgifter
Forskning viser at tilskudd av Chlorella kan begrense overføring av dioxiner til morsmelk. Det vil si at ved å tilføre Chlorella, begrenser man at babyen får i seg potensielt skadelige miljøgifter fra mor, både under graviditet og ved amming.
Chlorella sørger for lavere opptak av en type miljøgifter klassifisert som dioxiner. Dette er en stor gruppe giftstoffer, som det finnes mye av i miljøet rundt oss. Blant annet en svært spennende studie fra Japan viste at mødre som tok chlorella hadde en mye lavere andel dioxiner i morsmelka, enn de som ikke tok tilskudd.
utrolig flott og informativ blogg, dette trenger vi å lese!
Takk Ninetta! Hyggelig å høre
Bra artikkel!
Barnet får ikke bare infeksjoner, men arver epigenetiske endringer forårsaket av miljøgifter fra mor og/eller hennes foreldre! Ny forskning tyder på at disse epigenetiske endringene forblir permanente helt til miljøgiftene går ut av kroppen, noe som kan ta veldig lang tid.
http://www.naturalnews.com/035965_epigenetics_inheritance_synthetic_chemicals.html
http://rawliving.no/2012/05/miljogifter-og-detox/
Takk Magnus! Setter stor pris på dine innspill!