Speltpizza med alger og tomater
Det er viktig å kose seg og nyte livet. Så lenge man har gode alternativer skal man ikke føle at man går glipp av noe ved å velge sunt. Pizzaen sitter langt inne for mange å gi slipp på og derfor deler vi denne deilig og sunne oppskriften som et alternativ til helgepizzaen. Enjoy!
Speltpizza
2 middels store porsjonspizzaer
ca. 75 g siktet spelt
ca. 75 g sammalt spelt
1 ts Extra Virgin olivenolje
1/4 ts bakepulver
1/4 ts kvernet Supernature himalayasalt
3/4 dl håndvarm havremelk eller rismelk
Fyll:
Algepesto
2 store tomater, skåret i skiver
fersk ruccola
litt extra virgin hampfrø- eller olivenolje
Bland sammen melet og tilsett olje, bakepulver og salt. Det er enkelt å elte denne deigen med en tresleiv i en bolle. Tilsett den lunkne melken litt etter litt til deigen er myk, men forholdsvis klissete. Ta deigen ut og elt den godt for hånd i minimum 2 min. La deigen hvile i bollen i 20 min. Del deigen i to boller, og la den deretter hvile i ytterlige 10 min på kjøkkenbenken. Form deigen i små rundinger som du klapper ut i størrelser som passer i stekepannen din. Stekes på høy varme i tørr panne til det så vidt begynner å ryke av undersiden. Smør algepesto utover i et tynt lag og legg på tomatskivene. Dryss over ruccola. Varier gjerne med andre grønnsaker.
Drypp litt oliven-eller hampfrøolje over til slutt.
Algepesto:
10 g arame
1/2 dl extra virgin hampfrø- eller olivenolje
2 ss solsikkefrø
1 ss supernature hampfrø
1-2 fedd hvitløk
en klype kvernet Supernature hmalayasalt
saft av en sitron
Bløtlegg aramen i 10-15 min. Ha aremen og de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin pesto-konsistens
Selv om jeg er stappa, fikk jeg veldig lyst på den pizzaen. Ser yam ut.
Hva kan jeg bytte ut spelt melet med? Et glutenfritt alterantiv.
Hei Hege! Det finnes mange gode alternativer til speltmel, prøv deg frem med feks bokhvetemel, eller kokosmel
Har du et alternativ til arame som er litt enklere å få tak i?
Prøv wakame, hijiki,kombu eller nori – sistnevnte er jo lettest:-)