Introduksjon til supermat – hva skal jeg begynne med?

Vi får stadig spørsmål om hvordan man skal starte opp med supermat, hvilke produkter vi anbefaler å starte med, hva man kan forvente av resultater, og hvilke doseringer som er «riktige». Vi sier at «grunnsteinene» i supermat er gress, alger og riktig fett. Til sammen gir dette de aller viktigste næringsstoffene, og et godt grunnlag for superhelse.

Et godt sted å starte er derfor med en type gress, f.eks Pure Planet Purely Greens, en type alge f.eks Pure Planet Spirulina i tillegg til gode fettsyrer som f.eks Amanprana Okinawa Omega 3-6-9.

Når man starter med supermat anbefaler vi alltid å begynne med anbefalte doser, men det viktige er jo alltid å lytte godt etter hvordan kroppen reagerer. Noen av produktene gir en større rensende effekt enn andre, og vi anbefaler derfor forsiktighet til du vet hvordan din kropp reagerer. Det er viktig å merke seg at mange har oppnådd svært gode resultater på svært lave doser.

Du kan trappe opp doseringen sakte og trinnvis, når du ikke merker ubehag. Det vil alltid være veldig individuelt hvor mye man kan starte med, og hvor raskt man kan øke dosene.

Hvis du velger å prøve deg frem med høyere dosering vær oppmerksom på at du kan oppleve avgiftningssymptomer.

Det er selvfølgelig et tegn på at supermaten virker, men ved for stort ubehag anbefaler vi å redusere dosen eller ta en pause fra produktet som gir ubehag. Stort ubehag kan være et tegn på at kroppens organer overbelastes i avgiftningsprosessen, og det er da viktig å redusere bruken for at kroppen skal kunne gjenvinne balanse.

Det viktigste rådet vi kan gi i forhold til Supermat er alltid  å lytte til kroppen!

Doseringen er helt individuell og vil endre seg i perioder. Når kroppen er blitt vant til supermat, kan man også eksperimentere med noe høyere doser enn anbefalt, hvis man ønsker det.

Resultatene vil kunne vise seg på flere måter, men dette er næring som jobber innenfra og utover. Celler og cellenes regenereringsprosess, organer og kroppens øvrige regenereringsprosesser er det første som forsynes med supernæring.

De aller fleste merker at de får mye mer energi, at kroppen blir mer motstandsdyktig mot stress, stråling og ofte tåler et høyere tempo i dagliglivet. Svært mange merker også at de blir mer våkne.

- Pure Planet Purely Greens

Gresstyper av kun de første bladene som inneholder store mengder plantekjemikalier, klorofyll, betakarotener, ensymer og viktige spormineraler. Purely Greens øker oksygenopptaket i blodet som bidrar til at avfallsstoffer og opphopninger fortere kan transporteres ut av kroppen.

- Pure Planet Purely Greens Max

Er spesielt utviklet for det nordiske klima. Resultatet er kompleks bestående av 8 ulike frukt- og grønnsakspulver, 4 pulver av gressjuice, 2 typer alger, 8 krydderurter og tang. Alt du trenger

– Pure Planet Spirulina. Førsteklasses alger som renser, og gir kroppen dyp og livsviktig næring. Pure Planet Spirulina gir mye konsentrert næring og vil aktivisere kroppen din. Inneholder blant annet fullspektret B-vitamin, også B 12! Rik kilde til magnesium og mye, mye mer…

– Amanprana Okinawa omega 3-6-9 oljene, inneholder essensielle fettsyrer som er helt nødvendig for en god helse. Smører kroppen, fra celler, muskler og ledd, til huden. Vi anbefaler å starte med Okinawa Happy delight, som er spesielt mild og god på smak, fin å bruke i smoothies med frukt og bær.

Purely Greens


Kommentarer

22 tilbakemeldinger - “Introduksjon til supermat – hva skal jeg begynne med?”
 1. Jeanette sier:

  Hvor stor er anbefalt dagligdose av oljen? Det står at den skal oppbevares kjølig. Vil det si i kjøleskap? Den blir litt tykk og vanskelig å blande når den er iskald synes jeg.

  • admin sier:

   Hei! Du begynner med en teskje av oljen. Den skal ikke stå i direkte sollys og rett ved ovnen, men kan fint og med fordel stå på benken eller i kjøkkenskapet:-)

 2. karina sier:

  Meir vaken – oh yes! Før var eg kakedeig ved nitida, no held eg det gåande lenger.
  Også ein liten gladhistorie – etter eg byrja med råkakao og maca har menstruasjonen (som eg i grunn aldri har hatt) komme tilbake og for fyrste gong på sju år vore regelmessig.

 3. Annette sier:

  Hei.

  Jeg har begynt med Purely Greens pulver og jeg lurer på om jeg tar for mye når magen heller blir forstoppet enn bedre? Føler ihvertfall ikke at det er blitt en mindre bekymring.
  Hvor lang tid skal man ta det før man kan forvente å merke noen forskjell? Har brukt det nå en mnd, og vet ikke helt om jeg har merket noe. Er purely greens max en utviklet utgave av Purely greens? Burde jeg heller bruke max`en?

  Har veldig tro på supermat, og vil heller bruke det for å oppnå energi og velvære enn alt mulig annet rart.

  Tusen tak for den jobben dere gjør for at vi skal ha det bedre.

  Klem Annette

  • admin sier:

   Hei Anette! Hyggelig å høre du setter pris på det vi gjør! Takk! :-) Det kan være mange faktorer som spiller inn i forhold til magen din, lurer litt på hvordan kostholdet ditt er ellers, det er kjempefint at du har startet med Purely Greens men for å få litt fart på sakene kan det være lurt å prøve ut Purely Greens Max som er spesielt laget for blant annet fordøyelsen. Supernature butikkene tilbyr 30 min gratis produktveiledning så hvis du ønsker å snakke med en av våre dyktige medarbeidere anbefaler vi at du setter opp tid på tlf 21097040. Lykke til videre med supermaten .-)

 4. Linda sier:

  Hei :)
  Jeg har akkurat kjøpt meg purely greens max og spirulina i pulverform. Nå lurer jeg på om jeg kan blande dette sammen og drikke det i ett eller om jeg bør ta de hver for seg evt til forskjellig tid?
  Jeg er helt klart ny i denne verden, men har kjøpt noen av bøkene deres og er nå super ivrig etter å få sette i gang med forskjellige sorter og bli sunn innvendig :) Kan man få veileding per tlf da jeg ikke bor i Oslo?

  Hilsen Linda :)

  • admin sier:

   Hei Linda! Du kan godt blande Purely Greens Max og Spirulina sammen. En veldig god kombinasjon :-) Ta kontakt med Supernaturebutikken for å sette opp veiledning via tlf 21 09 70 50 Ønsker deg lykke til videre på supermatreisen :-)

 5. Kari sier:

  Hei!

  Kan supermat erstatte vanlig mat? Jeg spør fordi jeg ønsker å gå en god del ned i vekt. Jeg har brukt supermat i snart en måned og tror jeg begynner å merke resultater. Jeg synes jeg er blitt mykere i leddene og er mindre stiv i muskulaturen- Dessuten har jeg erfart at en dråpe konsentrerte aloe vera har lindret de stygge psoriasisutslettene på hånden min. Jeg bruker også ca. 7 dråper aloe vera-konsentrat i min grønne drikk på fastende hjerte hver morgen. I den bruker jeg også spirulina, chlorella, purely greens max og ionic elements. Jeg blander alt ut i vann og litt eplejuice.

  Ofte trener jeg om formiddagen kun en times tid etter at jeg har tatt denne drinken. Men da spiser jeg som oftest også et knekkebrød i tillegg med skinke eller makrell i tomat. Noen ganger spiser jeg litt frokostblanding med Biola. Jeg ønsker å finne en god balanse mellom suipermaten og mitt vanlige kosthold, men er redd jeg ikke spiser nok før trening og frykter jeg av den grunn at kroppen kan gå på sparebluss. Eller er supermaten så næringsrik at jeg godt kan trene en time eller to etter kun å ha drukket en grønn drikk? Kjenner dere til noen som har gått ned i vekt ved hjelp av supermat?

  Hilsen
  Kari

  • admin sier:

   Hei Kari!
   Høres ut som om du er godt i gang!
   Supermat er meget næringsrikt og du kan godt trene på «bare» supermat :-)
   I og med at du føler deg stiv i muskler og ledd og har psoriasis vil vi anbefale deg et kosthold som er mer basedannende, kutte ned på melkeprodukter, kjøttpålegg og boksemat. Spis mer grønnsaker og gode fettsyrer. Problemet er ofte ikke at vi spiser for lite men at vi spiser feil, supermat vil balansere kroppskjemien og vekten over tid.
   Anbefaler deg å lese Beautyfood-boken til superdamene, der får du innføring i syre/base kosthold, Detox, treningstips og ikke minst bruk av supermat.
   Ønsker deg lykke til! :-)

 6. Lene sier:

  Hei.
  Jeg har drevet med Kamut Gress og Aloe Vera dråper siden påske 2012, og merker forskjell på energi og humør, men aller mest på søvn. nå sover jeg godt igjen.

  Jeg har en veldig kranglete kropp som har hatt senebetennelser siden jul i fjor. Først i bena og nå i hoftene.
  Hva slags produkter burde jeg kjøpe neste gang med tanke på dette?

  Hvor mye «brunfarge» kan man forvente av Carrot krukken, og når burde man ta den med tanke på sommeren?

  • admin sier:

   Hei Lene! Så hyggelig å høre! Når man har mye betennelser i kroppen er det viktig å se på hva man spiser til vanlig og det vil være viktig å kutte ned på sukker, kaffe, melkeprodukter, kornprodukter. Viktig å se på helheten av kostholdet ditt. Vi anbefaler deg i tillegg å ta Rød alger, gode fettsyrer som Amanprana Eicosan Perilla Omega 3, og Tart Cherry, som alle kan virke betennelsesdempende. Når det gjelder Purely Carrot så vil karotenene først og fremst hjelpe deg med å få en bedre kvalitet på brunfargen, den vil styrke huden og du kan tåle solen bedre. Du vil ikke bli brun av å spise Purely Carrot alene du må også være i solen :-) Fint å bruke denne i minst en måned før du skal være i solen.

 7. Anne Therese sier:

  Hei! Hva er forskjellen på å ta kapsler eller pulver? Siden dette er nytt for meg, og vi skal reise en del i tiden fremover, tenkte jeg å begynne med Kamut gress og spirulina i kapselform :)

  • admin sier:

   Hei Anne Therese! Det er selvfølgelig mest praktisk med kapsler når man er ny, perfekt når du er ute å reiser. Vi anbefaler som regel pulver over kapsler fordi fordøyelsen-prosessen starter i munnen og opptaket kan være litt bedre, men det er små forskjeller og som sagt kapsler er veldig praktisk. Det viktigste er jo at man tar supermaten daglig :-)

 8. Therese sier:

  Hei! Jeg har gått til innkjøp av endel av deres produkter, purely greens, chlorella piller, tart cherry, aloe vera 40x, okinawa delight, lechitin, mangostan. Foreløpig tar jeg purely greens og okinawa (1ts) om morgenen og chlorella i tre omganger gjennom dagen – morgen, lunsj, kveld. I tillegg tar jeg Tart Cherry før jeg legger meg. Har ikke holdt på mer enn et par uker så har ikke merket noen effekt ennå. Det jeg lurer på er: Når bør jeg ta de forskjellige produktene, og hvor bør jeg skvise inn de andre som jeg ikke er i gang med ennå? Savner på måt en oppskrift. Har også lyst til å prøv Spirulina siden jeg har hørt så mye om det. Kan det tas sammen med purely greens og chlorella om morgnen f.eks?

  • admin sier:

   Hei Therese,
   Dette var en perfekt «startpakke» du har begynt med. Når det gjelder effekten på supermat, kan det hende at den kommer litt og litt etterhvert. For noen trengs det veldig lite og for noen trengs det mer for å få en «effekt». Dette har litt med hvordan kroppen din tar opp, utnytter næring og er veldig individuelt. Du kan prøve å trappe opp gradvis med Chlorella og Purely Greens til det fungerer for deg. Vi er alle forskjellig og det er viktig at du lytter til kroppen din underveis for å finne ut hva som gir deg den beste effekten.
   Det viktigeste for å få best mulig opptak og effekt av supermat er å ta det på tom mage, samtidig som du får inn fysisk aktivitet og justerer kostholdet ditt.
   Når det gjelder å justere kostholdet så innebærer det å fjerne belastende mat som hindrer opptaket av næringen i tarmen. Du kan heller ha fokus på å inkludere mer rå grønnsaker, rene kaldpressede oljer som Amanprana Extra Virgin kokosolje og Amanprana Extra Virgin Olivenolje, i maten. Minimer inntaket av melk, raffinert korn, sukker, salt, gjær, alkohol, rødt kjøtt, brus og kaffe.
   Du kan også se om kroppen din responderer bedre på Spirulina enn Chlorella. Hvis du lurer på hvordan du kan kombinere de forskjellige supermat produktene kan du også ta en titt i Supersmoothie boken til Trine og Sara. Der har du mange fine oppskrifter og eksempel på hvordan du kan kombinere supermaten.

 9. Trine sier:

  Hei!
  Jeg har akkurat kjøp meg en del produkter av dere og lurer på: Går det fint å blande aloe vera, purely greens max, spirulina og acai pulver sammen og drikke på morgenen? I tillegg til Happy delight okinawa omega?
  Jeg har også lagt merke til at noen av produktene deres opplyser om at de kan gi avgiftningssymptomer. Hvilke symptomer er dette?

  • admin sier:

   Hei! Du kan blande alt utenom Acai – den kan du ta senere på dagen for seg selv pga at den er ganske sur.
   Avgiftningssymptomer er blant annet tretthet, hodepine, endring i avføring og vannlating. Trapp heller ned om du opplever symptomer som dette, og ta det forsiktig over tid:-)

 10. mbo sier:

  Hei!

  Har tatt spirulina og kamut i et par måneder nå og er fornøyd med resultatet. Er imidlertid i ferd med å gå tom og lurer på om jeg like gjerne kan kjøpe purely greens max i steden for å fortsette med kamut og spirulina?
  Har lest at en bør være forsiktig med spirulina ifm graviditet, men det er litt tvetydige meldinger på dette temaet slik jeg har oppfattet det. Vi ønsker oss barn og håper på en snarlig graviditet; bør jeg bytte til chlorella fremfor å fortsette med spirulina? Og i så fall; er da ikke purely greens max et godt alternativ for meg uansett siden den inneholder spirulina?

  • admin sier:

   Hei Britt,
   Hvis du vurderer å bli gravid anbefaler vi at du renser kroppen din så mye du bare kan frem til du blir gravid. Vi anbefaler at du kutter ut belastende mat som raffinerte kornsorter, sukker, alkohol, kaffe, rødt kjøtt, gjær, melkeprodukter og bearbeidet fett. Isteden bør du inkludere mye rå, økologiske grønnsaker, urter og kaldpressede oljer i kostholdet ditt. Vi anbefaler også at du spiser både chlorella og purely greens max, pluss essensielle fettsyrer to ganger om dagen. Når du er gravid kan du fortsette med chlorella men du bør slutte med purely greens max. Lykke til :)

 11. Karin sier:

  Hei kan eg blande spirulina og chorella i samme glass?

 12. Ellen sier:

  Hei..
  Har en litt kranglete kropp med ledd som lett verker og lider dessuten av total mangel på energi. Konstant mangel. Alltid sliten. Har stor tro på supermat, men har ikkje råd eller mulighet til å gå «fullt ut», hvertfall ikke sånn med en gang – kansje framover – i babysteps…. Har eit ellers normalt sunt og helt vanlig kosthold.

  Får aldri i meg frokost, så lurer på om det kan være til hjelp for meg å starte med purely greens max – og prøve å få det i meg om morgenen? Har også kjøpt meg smoothie maskin og ønsker å prøve meg fram på smoothie-fronten. Kan dette purely green pulveret hjelpe meg med energien sjølv om eg ikkje endrer heile kostholdet mitt??

Legg igjen en kommentar