Oppløftende råsjokolade mens vi venter på sommeren

Hjemmelaget råsjokolade er perfekt uansett årstid, men siden sommeren lar vente på seg er kanskje råkakaoens oppløftende egenskaper ekstra nødvendig nå. Råkakao inneholder flere stoffer som øker lykkefølelsen: den essensielle aminosyren fenylalanin som vi må få gjennom kosten fordi den ikke produseres i kroppen, og anandamide – også kalt «lykkekjemikalie» fordi det frigjøres i hjernen når vi har det godt. I tillegg viser nyere forskning at sjokolade kan virke slankende, beskytte mot hjerneslag og hjertesykdom. Så nyt råkakaoens fantastiske smak og samtidig vit at du gir kroppen din noe den helsemessig setter pris på.

Råkakao er i en klasse for seg når det gjelder supermat og er kanskje den mest komplekse matvaren vi har. Råkakao inneholder en enorm mengde naturlige stoffer som er kjent for å lindre lett nedtrykthet og skape en følelse av glede og velvære. I tillegg er råkakao ekstremt rik på antioksidanter og mineraler. Råkakao inneholder også en god del magnesium som er kjent for å ha en god effekt på kroppens muskler innkludert hjertemusklenes funksjon.  Råkakao er kjent for å hjelpe kroppen til å bli mere alkalisk i motsetning til mye av den prosseserte maten som dessverre har blitt så vanlig i vår tid.

Råsjokolade med gojibær og sitronskall

4 dl finmalt Supernature gojibær
1 dl Supernature gojibær
5 dl Supernature råkakao
1 ts revet skall av en sitron
5 dl Supernature kakaosmør
1 dl Supernature agavenektar, eller 2-3 dl palmesukker

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til blandingen blir jevn, rør inn gojibærene som ikke er finmalt helt til slutt. Fyll i sjokoladeformer og sett i kjøleskapet til sjokoladen er blitt så fast som du ønsker.

Enjoy! :-)

Kommentarer

7 tilbakemeldinger - “Oppløftende råsjokolade mens vi venter på sommeren”
 1. Lett om eg lagar denne!

  Men – eg legg merke til, når eg tek ein kikk bakpå ‘vanlege’ sjokoladar. Dei brukar alltid kakaopasta. Etter eit lite googlesøk, finns dette også i ein rå, naturleg versjon. Er det noko de sjokoladeekspertar har forsøkt å leika med?

 2. Minna sier:

  Kan man anvænda Kakaomasse istællet før kakaosmør? det jag har hemma :D

  • admin sier:

   Hei Minna! Du kan bruke kakaomasse istedenfor kakaosmør men husk at det blir mye sterkere så bruk mindre kakaopulver, i tillegg kan det være en god ide å bruke kokosfett om du har. Ved å bruke kakaomasse istedenfor kakaosmør kan sjokoladen bli veldig bitter. Prøv deg frem :-)

 3. Minna sier:

  Tack!

  Japp, har kokosfett fr er butikk. Ær amanprana lik Cocosa førresten?

  • admin sier:

   Amanprana Extra Virgin Kokosolje er filtrert for fruktkjøttrester slik at den tåler høye temperaturer. Cocosa er ikke filtrert :-)

 4. Minna sier:

  Tack før svar. Lagde detta igår, och det ær vældigt gott å ha o himalaya salt åxå :D

Legg igjen en kommentar